Frederik Dichow ny målvakt i HV71
Publicerad: 2023-12-01
PRESSMEDDELANDE
HV71 förstärker upp målvaktssidan med Frederik Dichow som närmast kommer från Frölunda Hockey. ”Det känns jättebra och jag ser fram emot att ansluta till HV71”, säger Dichow i ett uttalande.

Frederik Dichow har spelat de tre senaste säsongerna i Sverige. Han kom till Kristianstad IK 2021 och hade där HV71:s Joel Gistedt som målvaktstränare. De senaste säsongerna har han spelat med Frölunda Hockey.

– Frederik är en stor och modern målvakt och vi känner att vi behöver förstärka målvaktssidan. Han har jobbat bra ihop med Joel innan och vi tror att han kan avlasta Joni på ett bra sätt. Samtidigt har Victor Brattström uttryckt att han vill ha en större roll och spela fler matcher. Det är naturligtvis inte hållbart med tre målvakter och vi jobbar på att hitta en lösning för Victor, säger Kent Norberg.

Frederik Dichow ansluter till HV71 från och med måndag och ser fram emot att komma till Jönköping och träffa sina nya lagkamrater.

– Jag har hört mycket bra om HV71 och det känns jättebra att komma till klubben. Naturligtvis vill jag bidra med att laget vinner matcher och nu ska det bli kul att komma till ishallen och träffa alla nya lagkamrater och börja träna med laget, säger Frederik Dichow.

Kontraktet med Dichow gäller säsongen ut.

FAKTA / DICHOW
Född: 010301, Vojens Danmark
Moderklubb: Vojens IK
Position: Målvakt
Plockar: Höger
Längd/vikt: 195 cm / 87 kg

Tidigare klubbar: Vojens IK, Esbjerg IK, Malmö Redhawks, Kristianstads IK, Frölunda HC.

Spelarmeriter: Bäst räddningsprocent i Hockeyallsvenskan 2022

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners