Finländsk landslagsspelare klar för HV71
Publicerad: 2022-05-04
Nyförvärv
HV71 har gjort klart med ett nyförvärv på forwardssidan i 20-åriga Kiira Yrjänen. ”Jag är otroligt glad för möjligheten och längtar efter att säsongen ska sätta igång”, säger Kiira Yrjänen.

Kiira Yrjänen kommer närmast från spel i Kiekko-Espoo där hon är nybliven finsk mästare. Den finländska talangen gjorde en stark säsong i klubblaget och slutade på en fjärdeplats i den totala poängligan i den finska högstaligan, Naisten Liiga. Yrjänen fick dessutom chansen att dra på sig landslagsdressen vid fem tillfällen under säsongen.

– Jag är väldigt exalterad över den här möjligheten och det ska bli spännande att flytta utomlands och spela som ett proffs. Det är en dröm som går i uppfyllelse och jag längtar efter att säsongen ska dra i gång. Valet föll på HV71 för att det spelat flera finländska spelare i klubben och att det är bra kultur, utmärkta faciliteter och människor som kan hjälpa mig i min fortsatta utveckling, säger Kiira Yrjänen.

Sportchefen Jenni Asserholt om sitt senaste nyförvärv:

– Kiira är ett mycket spännande nyförvärv med sin spelskicklighet och blev förra veckan finsk mästare med Kiekko-Espoo där hon producerade 46 poäng (26+20) på 28 matcher i Naisten Liiga. Vi är mycket glada att Kiira väljer HV71 till kommande säsong.

Kontraktet med Kiira Yrjänen gäller i ett år.

FAKTA / YRJÄNEN
Född: 020102
Moderklubb: Nikkarit
Längd/vikt: 161 / 58
Skjuter: Vänster

Tidigare klubbar: Kiekko-Espoo, Team Kuortane, HYRI U16
Spelarmeriter: Finsk mästare 2022, bronsmedalj U18 VM 2019, Finsk mästare junior SM 2018 och 2019.

Victor Wakerius