Lucas Elvenes ansluter till HV71
Publicerad: 2022-05-24
PRESSMEDDELANDE
HV71 har idag gjort klart med forwarden Lucas Elvenes. ”En kreativ och skicklig spelare som har fin skridskoåkning och gillar att spela med hög fart”, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Lucas Elvenes kommer närmast från tre säsonger i AHL där han gjort 115 poäng (29+86) på 159 matcher. Tidigare har han erfarenhet från SHL-spel i moderklubben Rögle BK. Nu blir HV71 ny klubbadress för den 22-årige forwarden.

– HV71 är en klubb som jag alltid har gillat och som har ambitionen att vara ett topplag. Jag vill bidra med ett hårt jobb och ett offensivt spel och längtar efter att spela inför alla HV-fans, säger Lucas Elvenes.

Förutom spel i AHL och SHL har Lucas Elvenes erfarenhet av landslagsspel på många olika nivåer och spelade 2018/2019 både JVM och debuterade i Tre Kronor.

– Lucas är en väldigt lovande spelare som byggt på sig mycket erfarenhet under sina år i Nordamerika. Vi kommer att få en spelare som gillar att utmana med sin kreativitet, fart och fina skridskoåkning. Det ska bli spännande att se honom i SHL igen, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Kontraktet med Lucas Elvenes gäller i två år.

FAKTA / ELVENES
Född: 990818, Ängelholm
Moderklubb: Rögle BK
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 185 cm / 78 kg

Tidigare klubbar: Rögle BK, IK Oskarshamn. Chicago Wolves, Henderson Silver Knights, San Diego Gulls

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners