Nytt namn på HV71:s hemmaarena

12 juni 2020 13:15
PRESSMEDDELANDE

Under 20 år har HV71 och Kinnarps haft ett samarbete gällande arenanamnet på HV71:s hemmaarena. Nu går avtalet med namnrättigheterna ut och avtalet kommer inte att förlängas.


Kinnarps Arena byggdes 2000 efter det att Rosenlundshallen, från 1958, revs. En större ombyggnation med läktare, restaurang och kontor byggdes till 2004.

– Kinnarps AB gjorde det möjligt för HV71 att bygga sin egen arena till säsongen 00/01. Nu blir det en förändring när det gäller arenanamnet, men Kinnarps kommer fortsatt att vara en viktig partner till HV71, säger Agne Bengtsson, klubbdirektör i HV71 och fortsätter:

– Arenan kommer att få ett nytt namn från och med nästa säsong. Vad det blir kommer vi att kommunicera efter sommaren. Inom kort kommer vi att plocka ned Kinnarps skyltar och rengöra fasaden innan det nya arenanamnet kommer upp. Jag vill samtidigt tacka Kinnarps för ett fint samarbete som varat i över 20 år och alla fantastiska ögonblick vi fått uppleva i Kinnarps Arena tillsammans.

Kinnarps AB:s VD Robert Petersson:

– Samarbetet med HV71 är viktigt för oss. När nu avtalet om arenanamnet går ut har vi dock valt att prioritera andra satsningar. Kinnarps kommer fortsätta vara en partner till HV71.