Nick Shore återvänder till HV71
Publicerad: 2023-10-18
PRESSMEDDELANDE
Det står nu klart att centern Nick Shore återvänder till HV71 säsongen ut. ”Nick gjorde det bra när han kom in förra säsongen och vi är glada över att han kommer tillbaka till Jönköping”, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Nick Shore kom till HV71 från Ambri-Piotta under förra säsongen och gjorde 18 poäng (5+13) på 25 matcher. Under hösten har den amerikanska centern provspelat med Carolina Hurricanes, men inte erbjudits något NHL-kontrakt. Det gör nu att 31-årige Shore återvänder till HV71.

– Vi behöver spetsa till centersidan ytterligare och Nick var en injektion när han kom förra säsongen och visade på kvalitet och spelskicklighet. Nick kommer till Sverige på måndag och kan förhoppningsvis vara tillgänglig för spel i slutet av veckan, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Förutom spel i HV71 under förra säsongen har Nick Shore nästan 300 NHL-matcher på meritlistan. Lägg där till spel i NL, KHL och AHL. Nu ser han fram emot en återkomst till Jönköping och HV71.

– Det ska bli fantastiskt kul att komma tillbaka till Jönköping igen. Jag trivdes bra både i staden och klubben under förra året och ser fram emot att spela inför alla härliga supportrar igen, säger Nick Shore.

Kontraktet med Shore gäller säsongen ut.

FAKTA / SHORE
Född: 920926, Denver
Position: Center
Skjuter: Höger
Längd/vikt: 185 cm / 88 kg

Tidigare klubbar: University of Denver, Manchester Monarchs, Los Angeles Kings, Ottawa Senators, Calgary Flames, Metallurg Magnitogorsk, Toronto Maple Leafs, Winnipeg Jets, Dukla Trencin, EV Zug, Sibir Novosibirsk, Ambri-Piotta

Spelarmeriter: Calder Cup Champion 2015, Schweizisk mästare 2021.

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

JOHAN FREIJD
Huvudsponsor
Premiumpartners