William Ignberg Nilsson första nyförvärvet för HV71
Publicerad: 2024-04-10
PRESSMEDDELANDE
Idag presenterar HV71 sitt första nyförvärv inför säsongen 2024/2025. Det är den 22-årige forwarden William Ignberg Nilsson som skrivit ett tvåårskontrakt med klubben.

William Ignberg Nilsson kommer närmast från spel i HockeyAllsvenskan och AIK där han senaste säsongen gjorde 15 poäng (6+9) på 42 matcher.

– Det ska bli otroligt kul att komma till HV71 och Jönköping. Jag har aldrig spelat i Husqvarna Garden men det ser ut att vara en härlig atmosfär där och jag ser fram emot att ha det som min hemmaarena. Jag är hitvärvad för att vara en energispelare och bidra med ett hårt jobb över hela banan, säger Ignberg Nilsson.

Tidigare har Ignberg Nilsson bland annat representerat Timrå IK där han gick hockeygymnasiet. Utöver det har han spelat i Hammarby IF och Hudiksvall. Nu blir SHL-hockey för den 22-årige forwarden och sportchefen Kent Norberg tror mycket på sitt nyförvärv.

– William är en jobbig forward att möta och gillar att spela med mycket aggressivitet och har en härlig inställning. Efter några år i HockeyAllsvenskan är han mogen för SHL-spel och jag ser fram emot att se honom i höst i HV-tröjan, säger Kent Norberg.

Kontraktet med Ignberg Nilsson gäller i två år.

FAKTA / IGNBERG NILSSON
Född: 010518
Moderklubb: AIK
Position: Forward
Skjuter: Höger
Längd/vikt: 186cm/85kg

Tidigare klubbar: AIK, SDE, Timrå IK, Hammarby IF, Hudiksvall HC

Spelarmeriter: TV-pucken guld 2017

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners