Nicklas Rahm inför LHC: ”Jag vill se samma prestation som senast”
Publicerad: 2020-12-07
INFÖR
HV71 åker till Linköping på tisdagseftermiddagen för grundseriematch nummer 21. Laget gör det med två segrar i bagaget och vill fortsätta på den inslagna vägen. ”Vi gör säsongens bästa match senast och där måste vi fortsätta”, säger Nicklas Rahm, tränare i HV71.

Det blev en målmässigt jämn match mot IK Oskarshamn i lördags där Lias Andersson kunde avgöra i powerplay med bara minuter kvar av den tredje perioden. Tre viktiga poäng på kontot och spelmässigt var tränare Rahm nöjd med sitt lag.

– Över 60 minuter är det kanske den bästa prestationen. Framförallt i den andra perioden. Hade vi haft den effektivitet som vi haft i tidigare matcher hade vi avgjort matchen där, men nu fick vi spela på kamp hela vägen in och vända tillbaka efter Oskarshamns kvittering. Det var också en skön känsla.

Vad såg du i spelet som var annorlunda jämfört med tidigare?

– Vi jobbar hårdare över hela banan och är aggressiva i rätt lägen. Dessutom spelar vi med ett annat tålamod än tidigare. Vi gör det konsekvent under hela matchen och det ska vi också ta med oss till Linköping i morgon.

Denna vecka väntar tre matcher för HV71, precis som förra veckan. Linköping borta är först ut på tisdagen innan laget möter Frölunda och Örebro i Husqvarna Garden på torsdag respektive lördag.

– Det är kul med så täta matcher, men det är klart träningen blir lite lidande. Måndagar kör vi på med bra fysträning och ett längre ispass. Sedan anpassar vi träningarna på onsdagar och fredagar och försöker fokusera mer på att få upp farten på de passen och återhämta kropparna mer.

HV71 mötte Linköping i Husqvarna Garden häromveckan. Då blev det förlust med 2-3 efter straffar.

– I den matchen kommer vi inte upp i nivå. Vi får med oss en poäng efter att ha kvitterat i slutet men spelmässigt var vi inte nöjda. Vi har revansch att utkräva på Linköping och vi har revansch att utkräva på oss själva.

Matchen mot IK Oskarshamn blev också den sista på ett tag för Zion Nybeck, Hugo Alnefelt, Zion Nybeck, Jonathan Wikström och Emil Andrae som nu åker på landslagssamling inför JVM. I övrigt saknas Alexander Bergström och Jesper Williamsson, medans det är frågetecken för Linus Sandins och Johannes Kinnvalls medverkan. Nyförvärvet Ryan Stoa ansluter till Jönköping under tisdagen, men är inte spelklar än.

– Det gäller för andra spelare att kliva fram och killar som tex inte spelat powerplay innan får komma in och göra det. Nu får det chansen att visa vad de går för och jag hoppas att de ser till att ta den. I övrigt tittar vi på hur vi kan fylla på med spelare från juniorlaget, säger Nicklas Rahm.

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners