Oscar Engsund återvänder till HV71
Publicerad: 2024-04-15
PRESSMEDDELANDE
HV71 har gjort klart med ytterligare en förstärkning på backsidan. Oscar Engsund återvänder till klubben och har skrivit ett fyraårskontrakt med HV71. ”En av ligans bästa defensiva backar och en naturlig ledartyp som kommer att bli viktig för oss”, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Oscar Engsund kommer närmast från moderklubben IK Oskarshamn men har ett förflutet i HV71 med två säsonger i juniorverksamheten där han också fick vinna JSM-guld 2013.

– Det känns väldigt bra att vara tillbaka och jag hade två bra år senast i HV71 där jag trivdes både i staden och klubben. Jag har haft bra snack med tränaren Anton Blomqvist den senaste tiden och gillade vad jag hörde om hans syn på HV71 framåt, säger Oscar Engsund.

Förutom spel i IK Oskarshamn och HV71 har Engsund sju säsonger bakom sig i Luleå Hockey. Under den perioden noterades han också för 13 landskamper i Tre Kronor.

– Oscar är en stark ledare och en av ligans bästa defensiva backar. Vi är väldigt glada över att han väljer HV71 och han kommer att bli viktigt för oss i framtiden, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Kontraktet med Oscar Engsund gäller i fyra år.

FAKTA / ENGSUND
Född: 930803, Göteborg
Moderklubb: IK Oskarshamn
Position: Back
Längd/vikt: 188cm/96kg
Skjuter: Vänster

Tidigare klubbar: IK Oskarshamn, HV71, Frölunda HC, Luleå Hockey, IK Oskarshamn

Spelarmeriter: JSM-guld 2013, SM-silver 2022

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners