Stakkestad första nyförvärvet för HV71
Publicerad: 2023-03-30
PRESSMEDDELANDE
HV71 första nyförvärv till säsongen 2023/2024 blir forwarden Åke Stakkestad som närmast kommer från BIK Karlskoga. ”En rivig spelare med en härlig inställning”, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Åke Stakkestad har fem säsonger bakom sig i BIK Karlskoga och spelade 20 matcher den gångna säsongen och gjorde 12 poäng (4+8). På meritlistan står i övrigt en bronsmedalj med Juniorkronorna i VM 2022.

– I Åke får vi en spelare med hög arbetskapacitet och en härlig inställning. En kille som är jobbig att möta och gillar att sätta press över hela banan. Ska bli spännande att se honom ta sig an SHL-spel, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Den 20-årige ytterforwarden från Kungälv har skrivit ett tvåårskontrakt med HV71 och ser fram emot att ansluta till Jönköping och Husqvarna Garden.

– Det känns inspirerande att komma till HV71. Jag ser fram emot att ta nya steg i min utveckling som hockeyspelare och bidra med hårt arbetande spel. Det ska bli superkul att spela inför fansen i ett kokande Husqvarna Garden, säger Åke Stakkestad.

Kontraktet med Åke Stakkestad gäller i två år.

FAKTA / STAKKESTAD
Född: 020504, Kungälv
Moderklubb: Kungälvs IK
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 179 cm / 85 kg

Tidigare klubbar: Kungälvs IK, Hovås, BIK Karlskoga

Spelarmeriter: JVM-brons 2022

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners