Lördag Lör 2 Januari Jan
Söndag Sön 3 Januari Jan
Måndag Mån 4 Januari Jan
Onsdag Ons 6 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Söndag Sön 10 Januari Jan
Onsdag Ons 13 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Söndag Sön 7 Februari Feb
Måndag Mån 8 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Fredag Fre 19 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb

Lönesänkningar i HV71

19 november 2020 14:47
PRESSMEDDELANDE

Som en del av den pågående pandemin och dess effekter på ekonomin går nu samtliga anställda i HV71 ner i lön. ”Det är naturligtvis inte roligt, men en viktig åtgärd för att säkra föreningens framtid”, säger Agne Bengtsson, klubbdirektör i HV71.


Pandemins följder har under hela hösten påverkat föreningens möjligheter att driva intäkter i form av utebliven publik och försäljning i arenan. Under den gångna veckan har HV71 kommit överens med alla spelare, ledare och personal om lönesänkningar. Dessutom avsäger sig styrelsen delar av sitt arvode.

– En viktig del bland alla andra åtgärder för klubbens överlevnad, även om det inte känns roligt. Vi har haft en bra dialog med de anställda och jag är stolt över deras inställning och uppoffring för att stötta föreningen i denna allvarliga situation. Detta gör att vi kommer att spara miljonbelopp, säger Agne Bengtsson.

Stödet från supportrar och partners har varit stort under hösten där vi ser många som stödköpt 71-biljetter och även flera säsongskortsinnehavare som efterskänkt sina årskort.

– Det är fantastiskt att se så många som sluter upp runt HV71 i denna tuffa tid. För oss spelare var det en självklarhet att vara med på ett löneavstående. Jag vill samtidigt skicka med ett stort tack till personalen som gör detsamma och bidrar med ett fantastiskt jobb i dessa tider, säger Simon Önerud, lagkapten i HV71.

Utöver lönesänkningar har HV71 under vår och höst gjort en rad åtgärder för att förbättra det ekonomiska läget. Bland annat har klubben valt att inte ersätta personal som valt att sluta och det rör sig i dagsläget om sju tjänster.