Chad Billins klar för HV71
Publicerad: 2021-07-08
PRESSMEDDELANDE
Det blir den meriterade backen Chad Billins som blir den sista pusselbiten i lagbygget inför den kommande säsongen. ”En passningsskicklig back som är duktig i alla tre zoner”, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Chad Billins har fem säsonger bakom sig i SHL och spelade förra säsongen i Brynäs IF. Tidigare har han representerat Linköping och Luleå Hockey. Nu förstärker han HV71 inför den kommande säsongen.

– En back som känner till svensk hockey väl och är användbar i alla spelformer. Chad har en fin spelförståelse och är duktig på att använda sin passningsskicklighet. En oerhört professionell hockeyspelare som vi är glada över att kunna presentera som HV-spelare, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Billins har förutom fem säsonger i SHL spelat NHL-hockey i Calgary Flames, KHL-hockey i CSKA Moskva och representerat USA i OS. Nu ska han göra allt han kan för att spela tillbaka HV71 till SHL.

– Jag ser fram emot att vara en del av HV71 som är väldigt fin organisation. Jag har alltid älskat att spela i Jönköping med de fantastiska fansen klubben har och den inramningen de skapar. Det ska bli kul att ansluta och träffa mina nya lagkamrater och jag ska göra allt jag kan för att föreningen ska vara framgångsrik, säger Chad Billins.

Kontraktet med Chad Billins gäller i ett år.

FAKTA / BILLINS
Född: 890526, Michigan USA
Position: Back
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 178 cm/79kg

Tidigare klubbar: Ferris University, Grand Rapids Griffins, Calgary Flames, Abbotsford Hea, CSKA Moskva, Luleå Hockey, Linköping HC, Utica Comets, Adler Mannheim, Brynäs IF

Johan Freijd