HV71 skriver kontrakt med Hugo Fransson
Publicerad: 2023-01-16
PRESSMEDDELANDE
Idag har HV71 gjort klart med framtidslöftet Hugo Fransson. Backtalangen har skrivit på ett tvåårsavtal med klubben. ”En dröm som går i uppfyllelse”, säger Hugo Fransson i ett uttalande.

Hugo Fransson kom till HV71 2019 från Tranås AIF och har de senaste säsongerna spelat i klubbens U16, J18 och J20-lag. I dagsläget är han utlånad till HC Dalen i Allettan, men har nu skrivit på ett seniorkontrakt med HV71.

– Det känns lite overkligt. Jag har hejat på HV71 sedan jag var liten så det känns otroligt kul idag. Jag har haft en bra utveckling sedan jag kom till klubben och hoppas kunna bygga vidare på det även i framtiden, säger Hugo Fransson.

HV71:s assisterande sportchef Oscar Sundh är nöjd med Hugo Fransson är en HV-spelare även de kommande två åren.

– Hugo har visat vilken duktig tvåvägsback han är både i J20 och under sin utlåning till HC Dalen. Han har trots sin unga ålder visat en imponerande mognad i sitt spel och gillar att tävla både på match och träning. Det ska bli spännande och kul att följa hans fortsatta utveckling, säger Sundh.

Hugo Fransson är för närvarande utlånad till HC Dalen resten av säsongen och kommer att ansluta till herrlaget inför nästa säsong.

Kontraktet med Hugo Fransson gäller till och med 30 april 2025.

FAKTA / FRANSSON
Född: 040803, Tranås
Moderklubb: Tranås AIF
Position: Back
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 180 cm / 79 kg

Tidigare klubbar: Tranås AIF, HV71 J18, HV71 J20, HC Dalen

Se en längre intervju med Hugo Fransson och Oscar Sundh senare under måndagen.

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners