Anton Wedin ny forward i HV71
Publicerad: 2020-05-09
Pressmeddelande
HV71 har gjort klart med forwarden Anton Wedin som närmast kommer från Chicago Blackhawks. ”En spelare som tillför spets till vår forwardssida”, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Sundsvallsfödda Anton Wedin har en säsong bakom sig i Chicago Blackhawks organisation och noterades för fyra NHL-matcher med klubben.

– En spelare som håller mycket hög klass och som kommer att tillföra spets till vår forwardssida. Anton har en stor verktygslåda och det ska bli kul att se honom i SHL igen, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Tidigare har Anton Wedin flera säsonger bakom sig i Timrå IK och säsongen innan den i Nordamerika noterades han för 27 poäng (14+13) på 32 matcher och gjorde dessutom 12 matcher i Tre Kronor.

– HV71 kändes som ett riktigt bra val för mig redan från första kontakten. Jag har haft en bra dialog med klubben och min magkänsla har känts väldigt bra med det här beslutet. Det ska bli fantastiskt kul att spela i HV71 med den historik föreningen har och med vetskapen om att vi ska vara med och utmana om guldet varje säsong, säger Anton Wedin. Kontraktet med Anton Wedin gäller i tre år.

FAKTA / WEDIN
Född: 930301, Sundsvall
Moderklubb: Sundsvall Hockey
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 181 cm / 88kg

Tidigare klubbar: Sundsvall Hockey, Timrå IK, Chicago Blackhawks, Rockford IceHogs

Kommunikationschef Johan Freijd