Jonas Gunnarsson stannar i HV71

31 maj 2021 15:40
PRESSMEDDELANDE

Det blir en fortsättning i HV71 för Jonas Gunnarsson. Det blev klart idag när målvakten kritade på ett nytt tvåårsavtal med klubben. ”Jonas är vår målvakt och vi är supernöjda med att han spelar i HV71 även nästa säsong”, säger Johan Hult, sportchef i HV71.


Jonas Gunnarsson har sju säsonger bakom sig i HV71 och kom från Nässjö HC till klubben redan 2009. De senaste tre säsongerna har han varit HV71:s förstaval i målet och nu är det klart att det blir en fortsättning för målvakten.

– Hjärtat fick bestämma och det sa att jag skulle fortsätta i HV71. Jag har haft en process efter säsongen tog slut där det var tungt ganska länge, men nu har jag bara positiva känslor och är otrolig sugen på en fortsättning i klubben, säger Jonas Gunnarsson.

För HV71 har det varit en viktig pusselbit att få klart med Jonas Gunnarsson då han förutom sina målvaktskvaliteter är en naturlig ledare i laget.

– Jonas är ett föredöme i all träning och en person som får andra spelare att trivas i omklädningsrummet. Han är en målvakt med hög lägstanivå som klara av att spela mycket matcher och har ett stort HV-hjärtat vilket förlängningen av kontraktet visar, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Målvaktstränaren William Rahm om Jonas Gunnarssons fortsättning i klubben:

– Jonas tävlingsnivå och vilja att bli bättre varje dag är något vi värdesätter otroligt högt. Spelmässigt har han visat prov på ett väldigt stabilt målvaktsspel och har höjt sig när det brinner till. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta vår resa tillsammans för HV71.

Kontraktet med Jonas Gunnarsson gäller i två år.