Nicklas Rahm inför omstarten mot IK Oskarshamn
Publicerad: 2020-12-27
INFÖR
Efter nästan 14 dagars matchledigt är det nu dags för nedsläpp igen när HV71 möter Oskarshamn i Husqvarna Garden på måndagskvällen. ”Vi har mött dem tre gånger tidigare i år och vet vad vi kan förvänta oss”, säger Nicklas Rahm, tränare i HV71.

Efter den uppskjutna matchen på annandagen har det varit ett extra långt juluppehåll för HV71. Laget har passat på att både vara lediga men också kört på hårt med träning.

– Vi har haft ett bra uppehåll och kunna samla tankarna och preparera kropparna med bra träning som vi fyllt med mycket tävlingsmoment. Det blir lite av en omstart nu och det är en positiv energi i laget. Nu är killarna spelsugna igen och alla ser fram emot att börja spela matcher igen.

HV71 och Oskarshamn har mött varandra två gånger i serien denna säsongen och en gång på försäsongen. Seriemöten har slutat med HV-seger 6-3 och 2-1.

– Oskarshamn kämpar och krigar på och har en tydlig struktur i sitt spel, men vi har hittat ett bra sätt att möta dem med vår höga press och rörlighet i anfallsspelet. Oskarshamn är skickliga på att ta sig ur egen zon så det för vi se upp med. Vi måste komma upp max i vår arbetskapacitet, anta utmaningen och visa spelglädje och aktivitet med puck.

Strax innan juluppehållet utgick Daniel Bertov och Anton Wedin med skador och är inte aktuella än på ett tag. Sedan tidigare är Jesper Williamsson långtidsskadad samtidigt som fem spelare är på JVM. In i truppen har Craig Schira, Ryan Stoa och Stephan ”Lillis” Lundh kommit.

– Samtliga har kommit in med bra energi och ett driv. ”Lillis” har inte varit borta så länge och känner till föreningen och laget väl. Schira tycker jag har varit en bra injektion och visar prov på ett bra backspel. Ryan Stoa har inte spelat på väldigt länge, men har tränat på bra och kommer mer och mer, säger Nicklas Rahm.

På söndagens träning fanns samtliga spelare med förutom de ovan nämnda skadade och hur laget formeras bestäms till måndagens värmning.

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners