Fem spelare lämnar HV71
Publicerad: 2023-03-29
PRESSMEDDELANDE
Det står idag klart att Tyler Vesel, Chad Billins, Kalle Maalahti, Taylor Matson och Andy Miele lämnar HV71. ”Vi vill tacka dem för tiden i HV71 och skicka med dem ett lycka till framöver”, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Det har gått drygt tre veckor sedan säsongen tog slut för HV71. Under tiden har sportchefen Kent Norberg haft samtal med delar av truppen från det gångna året. Det stod tidigt klart att Eric Martinssons kontrakt bryts och nu adderas ytterligare fem spelare som inte fortsätter i HV71.

– Jag har haft samtal med alla berörda spelare och meddelat dem att det inte blir någon fortsättning i HV71. De är alla superproffsiga killar och vi önskar dem stort lycka till i sina framtida karriärer.

Fyra av spelarna hade utgående kontrakt med HV71 och Kalle Maalahti återgår till SaiPa, vars klubb han var inlånad från till HV71. Utöver nämnda spelare finns ytterligare ett antal spelare vars kontrakt går ut.

– Vi har eller kommer att ha en fortsatt dialog med några av spelarna om framtiden och läget kring lagbygget kommer att växa under den närmsta tiden, säger Kent Norberg.

Spelar med kontrakt över nästa säsong:

Målvakter

Joni Ortio

Backar

Victor Sjöholm

Filip Westerlund (varit utlånad)

Joseph LaLeggia

Emil Andrae

Oliwer Kaski

Rasmus Bengtsson (varit utlånad)

Hugo Fransson (ny från J20)

Forwards

André Petersson

Mattias Tedenby

Oscar Fisker-Moelgaard

Joonas Nättinen

Måns Lindbäck

Radan Lenc

Herman Hansson

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners