Förlust mot Luleå
Publicerad: 2019-12-05
Luleå kom, såg och segrade mot HV71 i afton. Gästerna tog ledningen tidigt genom Einar Emanuelsson, bevakade den väl och kunde till slut ta hem samtliga poäng med siffrorna 0–4.

Serieledarna var på besök från Norrbotten och de visade tydligt varför de toppar tabellen, och kunde diktera spelet under den första perioden. Drygt fyra minuter in i kvällens tillställning gav Einar Emanuelsson gästerna ledningen efter en vass omställning. Luleå fortsatte att kontrollera spelet även efter målet och kunde effektivt vinna pucken av HV71 genom det vägvinnande press-spelet som bärgat framgångar i höst. I periodens slutskede lyckades hemmalaget för första gången etablera långvarigt anfallsspel, men lyckades inte hota ett stadigt Luleå-försvar.

Luleå tog vid där de slutade och kom ut starkt i mittperioden. HV71 fick möjligheten att ta sig in i matchen genom ett powerplay, men istället för mål framåt ringde det bakom Jonas Gunnarsson. Finländaren Juhani Tyrväinen fiskade upp en puck i offensiv zon och utökade ledningen i numerärt underläge. Jonas Gunnarsson prövades ordentligt och stod för flera avgörande räddningar. HV71 fick möjligheten att revanschera sig genom ännu ett numerärt överläge och var sånär att få till en reducering. I spel fem-mot-fem hade Luleå full kontroll och låg rätt i positionerna.

Connolly satte spiken i kistan
HV71 kom ut i tredje perioden på ett annat sätt än tidigare och skapade mer under de fem inledande minuterna än tidigare i matchen. Det dröjde däremot inte länge innan Luleå åter kopplade grepp om matchen. Stilstudien i ett mållöst powerplay fortsatte för HV71, som återigen inte lyckades få hål på David Rautio i spelformen. Luleå satte kort därefter spiken i kistan genom Jack Connolly. HV71 försökte desperat komma tillbaka in i matchen och plockade målvakten i slutminuterna, utan utdelning. Med trettio sekunder kvar fick Luleå ett sent powerplay, vilket effektivt utnyttjades, genom Jesper Sellgren som fastställde slutresultatet.

HV71 - Luleå HF (0-1, 0-1, 0-2)