Bobby Nardella förstärker backsidan i HV71
Publicerad: 2023-07-31
PRESSMEDDELANDE
HV71 har idag gjort klart med den amerikanske backen Bobby Nardella som närmast kommer från spel i AHL och Hershey Bears. ”En spelskicklig back som tidigare visat hög klass i SHL”, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Bobby Nardella var med och vann Calder Cup tillsammans med bland annat Henrik Borgström säsongen som gick och stod för 28 poäng under säsongen som gick. Tidigare har han erfarenhet från SHL-spel med en säsong i Djurgårdens IF så han noterades för 33 poäng (7+26) på 47 matcher.

– I Bobby får vi en oerhört skicklig offensiv back men som också har en uppsida i defensiven. Han imponerade stort på mig under sitt år i Djurgården och kommer att förstärka vår backsida ytterligare, säger Kent Norberg.

Nyförvärvet Nardella om att vara tillbaka i Sverige och att spela för HV71:

– Jag har bara hört bra saker om HV71 och Jönköping och vet att det är en klubb med mycket historik och många fans. Jag hoppas kunna bidra med en stark offensiv och producera poäng framåt, men också vara en pålitlig tvåvägsback och som sätter stort värde i det defensiva spelet, säger Bobby Nardella.

Kontraktet med Bobby Nardella gäller i ett år.

FAKTA / NARDELLA
Född: 960422, Rosemont USA
Position: Back
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 175 cm / 79 kg

Tidigare klubbar: University of Notre Dame, Djurgårdens IF, Hershey Bears.

Spelarmeriter: Calder Cup Champions 2023

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners