Tommy Samuelsson inför HV71-Brynäs IF
Publicerad: 2022-10-14
INFÖR
HV71 fick med sig en poäng hem från Ängelholm efter att ha förlorat i övertid med 1-2. Nu väntar hemmamatch mot Brynäs IF och Samuelsson vill se en spetsigare offensiv. ”Vi behöver ha en större smartness i anfallsspelet och fortsatt minimera chanserna för motståndarna.

Det var en jämn tillställning i Ängelholm mellan HV71 och Rögle. HV71 var spelmässigt bäst i den tredje perioden och lyckades kvitter genom Fredrik Forsberg. Laget jagade sedan en segerpuck men matchen gick till övertid och där blev återigen förlust för HV71.

– Jag tycker vi gör en stark jakt i sista perioden för att kunna ta tre poäng, men tyvärr är vi inte tillräckligt spetsiga framåt. När väl övertiden kommer är vi lite naiva i spelet och tappar puck på fel ställe och blir straffade igen.

Fjärde raka övertidsförlusten. Hur ser du på det?
– Vi behöver kontrollera pucken på ett bättre sätt och ta avslut i skarpa lägen, inte lägen som är halvskarpa. Dessutom behöver avsluten komma med ett djup i spelet. Flera gånger har det varit i sidled och då vänder spelet snabbt. Där måste vi använda mer smartness och kommunikation så det inte kostar oss extrapoängen.

Hur mycket tränar ni på tre mot tre?
– Det är ett moment i träningen precis som alla andra. Här handlar det mer om kommunikation mellan spelarna och att vi väljer våra situationer.

Det spelmässiga. Hur ser du på det sett till de senaste matcherna?
– Jag tycker att vi spelat smartare i defensiven och också släppt in färre mål. Däremot behöver vi göra justeringar i offensiven för att bli spetsigare och utmana motståndarna på ett bättre sätt. Sista två matcherna är ändå ett steg i rätt riktning och jag tycker vi har höjt lägstanivån.

Imorgon lördag väntar Brynäs IF på hemmaplan. Ett lag som har tre rakar segrar och bortabesegrade Örebro med 5-1 på torsdagskvällen.

– Brynäs är formstarka och har rest sig efter storförlusten med 4-8 i Malmö för några omgångar sedan. De har ett bra lag, men jag fokuserar till hundra procent på vad vi ska göra och de saker vi behöver göra bättre.

En bit in i första perioden mot Rögle tvingades Joonas Nättinen utgå med en ansiktsskada. Efter ett sjukhusbesök kunde HV-forwarden åka med bussen tillbaka till Jönköping och det är i dagsläget inte klart om finländaren spelar på lördag.

– Joonas tränade inte idag och vi avvaktar lördagen med om han kan delta eller inte. I övrigt är alla tillgängliga som spelade matchen mot Rögle, meddelar Tommy Samuelsson.

Fem senaste HV71
Rögle BK-HV71 2-1 OT
HV71 Linköping HC 1-3
Örebro Hockey-HV71 3-0
HV71-IK Oskarshamn 4-5 OT
Timrå IK-HV71 4-3 OT

Fem senaste Brynäs IF
Örebro Hockey-Brynäs IF 1-5
Brynäs IF-Skellefteå AIK 3-1
Brynäs IF-Leksands IF 4-3
Malmö Redhawks- Brynäs IF 8-4
Växjö Lakers-Brynäs IF 4-1

Topp 3 poängliga HV71

  1. Fredrik Forsberg 8 poäng (4+4)
  2. Eric Martinsson 4 poäng (1+3)
  3. Tyler Vesel 3 poäng (2+1)

Topp 3 poängliga Brynäs IF

  1. David Sklenicka 10 poäng (3+7)
  2. Hannes Björninen 8 poäng (2+6)
  3. Samuel Johannesson 7 poäng (2+5)

Powerplay
HV71 13:e i SHL 10.00%
Brynäs IF 5:a i SHL 25,93%

Boxplay
HV71 11:a i SHL 73,91%
Brynäs IF 13:e 70,83%

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners