Zion Nybeck och Emil Andrae flyttas upp i herrlaget
Publicerad: 2020-03-26
PRESSMEDDELANDE
Forwarden Zion Nybeck och backen Emil Andrae tar klivet upp från HV71 J20 till herrlaget den kommande säsongen. ”Två stora talanger som redan i år har visat att de är mogna för seniorspel”, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Zion Nybeck kommer ursprungligen från Alvesta och har den senaste säsongen gjort otroliga 66 poäng (27+39) på 42 matcher i J20. Dessutom är Zion noterad för 15 matcher i herrlaget och gjorde sitt första SHL-mål hemma mot Oskarshamn.

– En supertalang med en fantastisk fysik och ett härligt driv. En orädd spelare som tar för sig både i det offensiva och defensiva spelet. Det ska bli spännande att följa Zions utveckling, säger Johan Hult.

Emil Andrae kommer från Västervik och har gjorde 38 poäng (11+27) på 40 matcher i J20 och var den poängbästa backen i hela J20 SuperElit under grundserien.

– En back med en otrolig kyla, spelförståelse och skridskoåkning. Har visat under de tiotalet matcher han spelat i herrlaget under hösten vilka fina verktyg han har för att bli en back på väldigt hög nivå.

Hult om att två smålänningar lyfts upp i herrlaget:

– Det är ju extra kul naturligtvis och är viktigt för oss med spelare som har anknytning till regionen.

Se intervjuer med Zion Nybeck och Emil Andrae i HVTV under eftermiddagen.

FAKTA / NYBECK
Född: 020512, Alvesta
Moderklubb: Alvesta SK
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd / vikt: 172 cm / 80 kg

FAKTA / ANDRAE
Född: 020223, Västervik
Moderklubb: Västerviks IK
Postion: Back
Skjuter: Vänster
Längd / vikt: 175 cm / 83 kg

Kommunikationschef Johan Freijd