Victor Brattström förstärker målvaktssidan i HV71
Publicerad: 2023-06-13
PRESSMEDDELANDE
HV71 har idag gjort klart med målvakten Victor Brattström som närmast kommer från Grand Rapids i AHL. ”Victor är en väldigt duktig målvakt som blir ett perfekt komplement till Joni Ortio”, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

De två senaste säsongerna har Victor Brattström spelat i Detroit Red Wings organisation och främst representerat AHL-laget Grand Rapids. Tidigare har han flera säsonger bakom sig i både Timrå IK och Frölunda HC.

– I Victor får vi en oerhört duktig målvakt som har ett starkt driv och som är väldigt välskolad. Han kommer att bli ett perfekt komplement till Joni Ortio, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Efter två år i Nordamerika är Victor Brattström tillbaka i SHL igen och ser fram emot sin nya utmaning.

– Det ska bli riktigt kul att spela för en sådan anrik förening som HV71. Klubben har mycket historia och jag är stolt och oerhört tacksam för denna möjlighet. Jag ser fram emot en rolig säsong med mycket framgång för laget, säger Victor Brattström.

Kontraktet med Victor Brattström gäller i ett år.

FAKTA / BRATTSTRÖM
Född: 970322, Göteborg
Moderklubb: Frölunda HC
Position: Målvakt
Plockar: Vänster
Längd/vikt: 193 cm / 91 kg

Tidigare klubbar: Frölunda HC, Timrå IK, KooKoo, Grand Rapids Griffins, Toledo Walleye.

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners