HV-spelare åker på landslagsläger
Publicerad: 2022-08-15
Landslag
Den 23-28 augusti samlas U18-damlandslaget och Olympisk Offensiv-truppen för läger i Falun och Furudal. HV71 representerar med Mira Markström i U18-landslaget medans Jenna Raunio och Hilda Svensson återfinns i Olympisk Offensiv-truppen.

När U18 landslaget samlas blir det ett avstamp inför hemma VM i Östersund som spelas i mitten av januari.

– Det ska bli riktigt spännande och roligt att träffa en ny grupp med U18-tjejer. Vårt mål är att fortsätta implementera den intensiva hockey som krävs för att komma så väl förberedda som möjligt till hemma-VM i januari. Träningsveckan i Furudal blir ett första steg för oss i resan mot hemma-VM. Jag ser fram emot en intensiv vecka med mycket hockey, vilket är helt underbart, säger Andreas Karlsson, förbundskapten för U18-Damlandslaget.

Samtidigt samlas truppen för Olympisk Offensiv som även förbundskaptenen för U18-damlandslaget, Andreas Karlsson, kommer leda.

– Vi får nu chansen att fortsätta jobba med det som vi inledde under lägret i Falun i maj samt fortsatte med under lägret i Skövde förra månaden, nämligen högintensiva träningar med stort fokus på individuell utveckling och aktionsnabbhet. Detta för att stärka kollektivet och skapa förutsättningar för spelarna att ta kliv i utvecklingen. Syftet är att öka konkurrensen och jaga Damkronorna för att höja nivån. Tjejerna tävlar på ett riktigt bra sätt både på och vid sidan av isen, och det ska vi spinna vidare på. Under U18-VM såg vi att vikten av tävling blandat med individuell samt kollektiv skicklighet är avgörande, säger Andreas Karlsson.

Klicka här för fullständiga trupper och program.

Victor Wakerius