Tobias Thermell inför fjärde finalen mot Björklöven
Publicerad: 2022-04-28
INFÖR
Efter segern i finalmatch tre laddar nu HV71 om inför det fjärde mötet lagen emellan. Pucken släpps 18:30 på fredagen och assisterande tränaren Tobias Thermell vill se samma inställning från HV-spelarna. ”Offerviljan framför eget mål är imponerande och det måste vi visa upp imorgon också”.

Segersiffrorna skrevs till 5-1 till HV71 i finalmatch tre och på fredagskvällen väntar match fyra. Mycket var bra i segermatchen enligt HV71:s assisterande tränare, Tobias Thermell.

– Jag tycker vi hade bra bett i grejerna och en hög moral i laget. Sättet vi offrar oss framför eget mål är imponerande och vårt solida försvarsspel gör också att vi skapar mycket chanser framåt. Vi behöver inte jaga för att skapa chanser utan det kommer naturlig i en del av vårt försvarsspel.

Hur ser du på matchbilden så som den utvecklar sig?
– Björklöven spelar lite på chans och är lite luriga. Kanske att vi ska vinna lite fler sargdueller så att de inte kommer in på vårt mål så mycket, men i det stora hela är det en matchbild som passar oss.

Filip Larsson var tillbaka från start i HV-målet. Hur ser du på hans insats?
– Han gjorde det väldigt bra. Framför allt imponeras jag av hans lugn som också sprider sig vidare till utespelarna.

Vad förväntar du dig imorgon?
– Björklöven kommer säkert komma ut hungriga. Jag hoppas vi har lärt oss av läxan från vår andra hemmamatch och att vi kommer ut ännu hungrigare. Vi ska spela aggressivt men samtidigt med kontroll och smarthet.

Under torsdagen samlades laget i ishallen i Umeå. Några var på is och några tog en promenad för att varva ner gårdagen. Tobias Thermell meddelar att samtliga spelare som spelade final tre också är tillgängliga i match fyra.

Johan Freijd