Chloe Gonsalves och Ariane Julien klara för HV71
Publicerad: 2022-07-01
PRESSMEDDELANDE
HV71:s SDHL-lag förstärker backsidan med de kanadensiska backarna Chloe Gonsalves och Ariane Julien. ”Två defensivt skickliga backar som är starka i egen zon”, säger Peter Hammarström.

Sportchefen Peter Hammarström har gjort klart med två nyförvärv på backsidan. Det är Chloe Gonsalves från University of Connecticut och Ariane Julien från Concordia University.

– Vi har fått väldigt goda rapporter både om Chloe och Ariane som är två defensivt skickliga backar med ett bra förstapass och starka i egen zon. De har flera säsonger bakom sig i den amerikanska collegeligan och är oerhört sugna på att komma till HV71 och SDHL, säger Peter Hammarström, sportchef i HV71.

Chloe Gonsalves var tidigare lagkapten i Providence College där hon också spelade med Ariane Julien under fyra säsonger.

Kontrakten med Gonsalves och Julien är skrivna på ett år.

FAKTA / GONSALVES
Född: 991014, Toronto
Position: Back
Skjuter: Vänster

Tidigare klubbar: Providence College, University of Connecticut

FAKTA / JULIEN
Född: 990426, Kanada
Position: Back
Skjuter: Vänster

Tidigare klubbar: Providence College, Concordia University

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Johan Freijd