Oskar Stål Lyrenäs ny forward i HV71
Publicerad: 2023-04-21
PRESSMEDDELANDE
HV71 har gjort klart med forwarden Oskar Stål Lyrenäs som närmast kommer från Rögle BK. ”En poängstark spelare som haft en fin utveckling de senaste säsongerna”, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Forwardssidan i HV71 förstärks ytterligare med ett namn. Det är Oskar Stål Lyrenäs som skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

– En ung och hungrig forward som är spetsig, inte minst i det offensiva spelet. Oskar har en stark säsong i ryggen och vi är övertygade om att han har minst en växel till i sig i framtiden, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Den 25-årige högerfattade forwarden från Umeå kommer senast från spel med Rögle BK och har gjorde 33 poäng (15+18) på 46 matcher den senaste säsongen. Nu blir HV71 ny klubbadress.

– Jag är otroligt glad att få chansen att komma till HV71. Jag hoppas kunna bidra med stabilt spel över hela banan, men framför allt i det offensiva spelet där mina styrkor ligger. Det ska också bli fantastiskt kul att spela inför ett fullsatt Husqvarna Garden som HV-spelare, säger Oskar Stål Lyrenäs.

Kontraktet med Oskar Stål Lyrenäs gäller i tre säsonger.

FAKTA / STÅL LYRENÄS
Född: 980323, Umeå
Moderklubb: IF Björklöven
Position: Forward
Skjuter: Höger
Längd/vikt: 186cm/84kg

Tidigare klubbar: IF Björklöven, MoDo Hockey, Tingsryds AIF, Mora IK, Rögle BK

Spelarmeriter: Vinnare TV-pucken 2014, JSM-guld 2017, CHL-mästare 2022

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners