Tack för allt Simon!
Publicerad: 2023-04-13
Pressmeddelande
Det står nu klart att det inte blir någon fortsättning för forwarden Simon Önerud i HV71. ”En kille som betytt otroligt mycket för HV71, både som spelare och ambassadör för klubben”, säger Johan Lindbom, klubbdirektör i HV71.

Sportchefen Kent Norberg om beslutet att inte erbjuda Simon Önerud ett nytt kontrakt:

– Simon har haft två tuffa säsonger bakom sig med skada och sedan operation med lång rehabilitering. Jag vet hur mycket Simon har betytt för den här föreningen och staden, vilket gör det extra svårt att behöva meddela vårt beslut om att det inte blir någon fortsättning nästa säsong.

Simon Önerud är spelaren som gått från HV71:s hockeyskola ända upp till herrlaget för att också vara med och vinna två SM-guld. Totalt har det blivit 484 matcher för Önerud i HV-tröjan.

– Det är ingen hemlighet att jag gärna hade fortsatt spela i HV71, men jag visste också att det kunde bli så här och respekterar beslutet HV71 har tagit. Jag känner samtidigt en tacksamhet över att ha fått spela så länge i min moderförening och även fått vara med och vinna två SM-guld. Fansens stöd och kärlek är något jag kommer att bära med mig resten av livet och vill tacka för all support som jag fått under mina år i HV71, säger Simon Önerud.

HV71:s klubbdirektör Johan Lindbom har haft Simon som spelare under sin ledarkarriär och de båda delar erfarenheten av att avgöra en SM-final.

– Simon har ju inte bara varit en bra spelare under många år utan också burit HV-tröjan med stolthet och varit en fin ambassadör för klubben. Det vill vi naturligtvis tacka honom otroligt mycket för. Vi har haft ett snack med Simon efter säsongen och meddelat att vi gärna ser honom i någon form av roll i klubben när väl spelarkarriären är över, säger Johan Lindbom.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners