Olle Alsing ny back i HV71
Publicerad: 2024-04-11
Pressmeddelande
HV71 har gjort klart med landslagsbacken Olle Alsing. ”En allroundback som levererat på hög nivå under flera säsonger i SHL”, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Olle Alsing kommer närmast från spel med Leksands IF och är noterades för 22 poäng (5+17) på 52 matcher. Dessutom har han spelat tre landskamper med Tre Kronor under säsongen.

– I Olle får vi en back som är skicklig över hela banan. Han har levererat på en hög nivå under många säsonger i SHL och påvisat en stabilitet både i defensiven och offensiven. En spelare som gillar att spela i de avgörande lägena, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Olle Alsing är född i Uppsala och har Almtuna IS som moderklubb. Förutom Leksand har den 27-årige backen representerat Djurgårdens IF. Dessutom har han en säsong i Nordamerika och är noterad för tre NHL-matcher mot Ottawa Senators. Nu blir Jönköping ny hemstad de kommande tre åren.

– Det är en ära att få dra på sig HV-tröjan och åka in till nästan 7000 personer som skriker ”Hååååveeee”. Det är alltid fartfyllda matcher i Husqvarna Garden och jag ser fram emot att ha det som hemmaplan. Jag hoppas kunna bidra med bra förstapass och kanske någon skön dragning då och då.

– Jag tror starkt på HV71:s framtid och vill vara med och göra något riktigt bra här framöver, säger Olle Alsing.

Kontraktet med Olle Alsing gäller i tre säsonger.

FAKTA / ALSING
Född: 960501, Uppsala
Moderklubb: Almtuna IS
Position: Back
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 182cm/82kg

Tidigare klubbar: Almtuna IS, Leksands IF, Djurgårdens IF, Graz99ers, Ottawa Senators, Belleville Senators, Barys Nur-Sultan, Leksands IF

Spelarmeriter: SM-silver 2019

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners