Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Fredag Fre 14 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Söndag Sön 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Onsdag Ons 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

Mikkel Bödker klar för HV71

29 juni 2022 16:00
PRESSMEDDELANDE

HV71 har idag gjort klart med den danske forwarden Mikkel Bödker som närmast kommer från två säsonger i HC Lugano i Schweiz. ”HV71 är en klubb med stolta traditioner”, säger Mikkel Bödker.


Den 32-årige forwarden är en av Danmarks mest meriterade spelare genom tiderna med över 700 NHL-matcher i fyra olika klubbar. Där har han varit en pålitlig poängmakare med nästan en halv poäng per match. De senaste två säsongerna har Bödker spelat i HC Lugano i schweiziska ligan och gjort 59 poäng (22+37) på 95 matcher.

– En väldigt skicklig spelare både med och utan puck. Han gillar att bygga sitt spel med sin fina skridskoåkning och kommer att passa in bra i vårt spel med mycket fart. Han är oerhört motiverad över att komma till HV71 och det ska bli spännande att se honom i SHL och i HV-tröjan, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Förutom framstående meriter från NHL har Mikkel Bödker sju VM-turneringar på sitt CV och spelade OS för Danmark i Peking i vintras. Nu ansluter den skicklige danske forwarden till HV71 och ser fram emot att komma till Jönköping.

– HV71 är en klubb med stolta traditioner och en riktig hockeystad och det ska bli riktigt kul att vara en del av. Jag hoppas kunna bidra både med bra spel, rutin och rolig hockey, säger Mikkel Bödker.

Kontraktet med Mikkel Bödker gäller i ett år.

FAKTA / BÖDKER
Född: 891216, Bröndby
Moderklubb: Rödovre
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 180 cm / 94 kg

Tidigare klubbar: Rödovre, Frölunda, Kitchener Rangers, Phoenix Coyotes, San Antonio Rampage, Lukko, Colorado Avalanche, San Jose Sharks, Ottawa Senators, HC Lugano

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.