Joey LaLeggia förstärker HV71
Publicerad: 2022-10-19
PRESSMEDDELANDE
HV71 har gjort klart med backen Joey LaLeggia som närmast kommer från Timrå IK. ”En spelskicklig back med ett bra förstapass”, säger Kent ”Nubben” Norberg, sportchef i HV71.

Den kanadensiske backen ansluter till HV71 under torsdagen från Timrå IK och gör sin första träning på fredag. LaLaggia gör sin tredje säsong i SHL och kom trea i backarnas poängliga förra säsongen med 38 poäng (9+29) på 52 matcher.

– I Joey får vi en offensivt skicklig back med ett bra förstapass. Han har samlat på sig nyttig erfarenhet av svensk hockey och kommer att förstärka vår backsida. Joey har varit en pålitlig poängmakare i hela sin karriär och har även denna säsongen startat starkt, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Joey LaLeggia har spelat 9 matcher med Timrå i år och gjort 5 poäng (2+3) och har en istid i snitt på 22:26 minuter/match. Nu blir HV71 ny klubbadress för kanadensaren.

– Det ska bli en ära att få representera HV71 med den historik klubben har och jag ser fram emot att ansluta och träffa mina nya lagkamrater, säger Joey LaLeggia.

Kontraktet med Joey LaLeggia gäller till och med 2025.

FAKTA / LALEGGIA
Född: 920624, Kanada
Position: Back
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 178 cm / 84 kg

Tidigare klubbar: Vancouver Giants, Penticton Vees, University of Denver, Bakersfield Condors, San Antonio Rampage, Rögle BK, Timrå IK

Spelarmeriter: SM-silver 2021

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners