Fredrik Stillman inför Kristianstad-HV71
Publicerad: 2022-02-10
INFÖR
Efter storsegern mot Vita Hästen åker HV71 till Kristianstad på fredagen för ny match. ”Vi har revansch att utkräva mot Kristianstad då vi inte tagit tre poäng mot dem i år”, säger Fredrik Stillman, assisterande tränare i HV71.

Det blev ett riktigt målkalas i Husqvarna Garden på onsdagskvällen när slutsiffrorna skrevs till hela 8-2 till HV71 i säsongens fjärde möte med Vita Hästen. Trots storsegern var inte Fredrik Stillman helt nöjd med insatsen när vi träffade honom efter torsdagens träning.

– Jag tycker att vi gör en bra förstaperiod och sätter tonen med bra skridskoåkning och sätter press på puckföraren. Därefter går vi ner oss lite i andra perioden och tappar i intensitet och tydlighet i spelet, så den är vi inte helt nöjda med. Sätta pucken i krysset har vi visat att vi kan, men ansatsen över hela matchen behöver vi bli bättre på. Vi visar ändå en styrka att komma tillbaka starkt i tredje perioden.

HV71 visade klass, inte minst i powerplay där fyra av målen kom. En spelform där HV71 blandat i prestationerna under säsongen tidigare.

– Riktigt kul och viktigt att det lossnade i powerplay. Det har hackat lite under en tid och det är bra för självförtroendet att vi kan vinna matchen på det sättet. Myles Powell har kommit in som en fältherre och hittar passningarna på ett jättebra sätt.

Fredagens möte med Kristianstad blir säsongens fjärde. HV71 vann det första på övertid i Husqvarna Garden, men efter det har Kristianstad tagit två segrar. Nu är det lite revanschläge för HV71.

– Vi har inte vunnit mot dem på full tid så det blir en nöt att knäcka för oss. Det är ett bra organiserat lag med en vass effektivitet, så det vill tid att vi spelar på topp i 60 minuter för att vi ska kunna åka hem med tre poäng.

Mot Vita Hästen fick David Ullström och Daniel Bertov utgå på grund av skada och Bertov tränade med laget på torsdagen och är spelklar till fredagens match. Däremot meddelar HV71:s medicinska team att David Ullström missar helgens matcher på grund av konstaterad hjärnskakning.

– Utöver det är Jonathan Davidsson inte riktigt redo för spel ännu och vi får se på matchdagen hur vi formerar laget, hälsar Fredrik Stillman.

Johan Freijd