HV71 föll på övertid mot Oskarshamn
Publicerad: 2023-08-29
MATCH
HV71 förlorade matchen mot IK Oskarshamn med 1-2 efter övertid. En match som var långa stunder var jämn och där HV71 spelade en hel del i boxplay. Joonas Nättinen stod för kvällens enda HV-mål.

Det var hemmalaget som började bäst och satte press mot HV71:s mål vid flera tillfällen. Victor Brattström spelade bra i kassen men tvingades kapitulera när Logan Hutsko fick ett friläge. Det blev också periodens enda mål.

HV71 skapade sig några lägen i inledningen av andra perioden. Till slut gav det också utdelning när Joonas Nättinen styrde in Anton Strålmans skott och matchen var kvitterad. Efter det drog HV71 på sig några utvisningar och spelade även en längre tid i 3 mot 5, men gjorde det bra i boxplay och det var oavgjort efter två spelade perioder.

HV71 fortsatte dra på sig utvisningar i den tredje perioden, men spelade fortsatt bra i numerärt underläge. Dessutom fick laget en chans i powerplay i slutskedet, men lyckades inte ta till vara på den möjligheten.

Matchen gick istället övertid där Oskarshamn kunde avgöra i ett två mot ett-läge.

1-0 IKO Logan Hutsko
1-1 HV71 Joonas Nättinen (Strålman)
2-1 IKO Viktor Lodin