Hemma
Brynäs
BIF
Borta
HV71
HV71

Julia Tylke inför bortaturnén mot Brynäs och Leksand

14 januari 2022 10:35
Inför

I 3-0 segern mot SDE i tisdags gjorde Julia Tylke samtliga mål och hade även bud på flera. Under fredagsförmiddagen satte sig den amerikanska forwarden på bussen tillsammans med sitt lag för matcher mot Brynäs och Leksand i helgen.


Hela förra säsongen gick i kras för den amerikanska forwarden när hon redan i premiäromgången ådrog sig en allvarlig korsbandsskada. Efter nästan ett år av rehabiliteringen är Julia Tylke tillbaka i spel igen.

– Det känns jättebra att vara tillbaka igen, man tröttnar väldigt snabbt på att kolla på matcherna från läktaren. Det var en lång rehab som jag fortfarande kör. Att komma tillbaka från en allvarlig skada tar väldigt lång tid och är ibland en väldigt seg process.

Forwarden började matchas in försiktigt igen i början av oktober och har sedan stadigt tagit kliv framåt. När skadan uppehöll Tylke från spel förra säsongen gjorde hon i stället några intressanta iakttagelser som hon tagit med sig.

– Hade egentligen inga förväntningar på säsongen vad gäller poäng och liknande. Mitt mål var att spela kontinuerligt och vara mer jämn i mitt spel. Sen har jag inför denna säsong ändrat mitt sätt att spela, tidigare jagade jag exempelvis efter varje puck, nu försöker jag i stället spela lite smartare. Tittade på väldigt mycket hockey förra året och fick en annan syn på spelet. Analyserade andra spelare och tog med mig vad de gör bra och hur de agerar på isen och så har jag försökt plocka godbitarna och översatt det till mitt eget spel.

I SDHL är hon känd som en teknisk spelare som kan göra oväntade och spektakulära saker med pucken.

– Jag var nog rätt uttråkad som barn och bodde mitt i ingenstans så det fanns inte så mycket att göra. Hade en skottramp på uppfarten så där spenderades jag väldigt mycket tid att träna på teknik och skott. Har väl alltid haft min teknik som en styrka men under senare år har jag använt den på ett smartare sätt.

För laget blev det en tidig avresa under fredagsförmiddagen när de åkte norrut för match mot Brynäs ikväll. Ett motstånd som gått starkt denna säsong och i dagsläget placerar sig på en andraplats i SDHL-tabellen med tre matcher mindre spelade än Luleå som har två poäng mer. Mötet blir det fjärde och sista mellan lagen denna säsong och Brynäs har en plusstatistik då de vunnit 2/3 matcher.

– Det känns som vi alltid spelar en bättre ishockey mot bättre motstånd där det är högre tempo i matcherna. Alla blir mer påkopplade. Jag tror det kommer bli en riktigt bra match och vi har en bra chans att vinna. Vi har en god idé om hur vi kan göra det svårt för Brynäs.

Dagen efter väntar Leksand som är ett annat typ av motstånd än Brynäs.

– Brynäs och Leksand är två väldigt olika lag i sättet de spelar ishockey. Leksand spelar ett mer fysiskt spel och det kan vi ibland ha svårt att anpassa oss till. Efter Brynäs matchen behöver vi nollställa oss och göra oss redo för en fysisk match. Någonstans behöver vi hitta en balans mellan att möta upp deras fysiska spel och spela vårat eget spel.