Hemma
HV71
HV71
Borta
Djurgården
DIF

Engström inför återstarten av SDHL

19 november 2021 07:55
SDHL

Efter ett tre veckor långt uppehåll är det återigen dags för SDHL-hockey när HV71 tar emot Djurgården under lördagskvällen. "Det ska bli otroligt kul att köra igång igen, vi spelade en riktigt bra ishockey innan uppehållet", säger Joakim Engström, huvudtränare i HV71.


Efter ett längre uppehåll är det ett förväntansfullt HV71 som återigen får spela match. Under uppehållet har det varit spelare in och ut ur laget pga landslagsuppdrag och som mest var det nio spelare borta.

– Träningen på hemmaplan har efter förutsättningarna rullat på bra. Vi har bedrivit träningen lite annorlunda med fokus på tävling. När man är så få under träning så är det viktigt att hitta tävlingsmomentet i träningen, det får aldrig bli slentrian.

Laget kommer från en bra trend med fyra raka vinster. HV-tränaren tror att den fina trenden i oktober månad kan härledas till lagets fysiska status.

– Den stora orsaken, tror jag, är att vi är i väldigt bra fysisk form. Vi har haft en periodisering av träningen där vi ville peaka innan novemberuppehållet och det tycker jag vi lyckades pricka in. Där har vår fystränare, Johan Sandstedt, gjort ett fantastiskt jobb. Ytterligare en orsak kan nog härledas till vårt träningsupplägg på isen, i oktober blandade vi in tävlingsmoment i mycket av vår träning och det spillde över på match.

Inför matchen mot Djurgården imorgon har förberedelserna inte varit som de brukar. Först under träningen igår, torsdag, var samtliga spelare tillbaka igen.

– Våra landslagsspelare fick några dagar extra ledigt så de var tillbaka i igår. Träningen igår såg väl ut lite därefter men vi gnuggade ändå på med special-teams och det såg bra ut. På träningen ikväll kommer fokus vara på att tävla, vi kommer spela mycket smålagsspel. Djurgården är att lag som går in hårt i närkamperna och det behöver vi möta upp.

I truppen är alla friska och hela. – Alla spelare är tillgängliga förutom Savine Wielenga som är långtidsskadad. I matchen imorgon kommer vi testa Elin Svensson som back, då blir vi fulltaligt på backsidan. Eventuellt kommer vi stoppa in henne som forward i några byten men hon kommer starta som back. Elin är en smart spelare så vi tror hon kommer lösa det galant.