Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 14 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Måndag Mån 25 April Apr
Onsdag Ons 27 April Apr
Fredag Fre 29 April Apr
Söndag Sön 1 Maj Maj
Onsdag Ons 4 Maj Maj
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Hemma
HV71
HV71
Borta
Linköping
LHC

Mira Markström inför kvällens match mot Linköping

22 februari 2022 10:39
Inför

I 3-2 vinsten mot AIK i söndags var Mira Markström huvudrollsinnehavare när hon avgjorde matchen med mindre än tre minuter kvar. Den unga talangen spelar idag huvudroller i två olika idrotter på elitnivå, då hon kombinerar spel i HV71, med innebandy i Jönköpings Innebandyklubb.


Efter en månads uppehåll från spel satte SDHL igång igen i söndags när HV71 tog emot AIK. En match där HV71 började trevande och var i underläge, 2-1, inför sista perioden. Men HV71 lyckades vända och vinna matchen med 3-2 efter ett sent avgörande mål från Mira Markström.

– Tycker den matchen var helt okej med tanke på att vi inte har spelat på en längre tid. Det var lite hackigt i spelet till en början men ju längre matchen led, desto bättre kändes det. För egen del var det otroligt kul att få spela igen och jag var väldigt laddad inför matchen.

Till matchen hade laget skruvat på detaljer i framför allt försvarsspelet. Att sätta nya detaljer i spelet är något man behöver ha tålamod med enligt Markström.

– Att allt sitter på plats efter en match är ingenting vi kan räkna med. Vi har haft spelare iväg på OS så det har inte funnits så lång tid att träna på det heller. Men för att vara första matchen var det helt okej, det finns definitivt saker att förbättra, men det är en process.

I nära samarbete mellan HV71 och Jönköpings Innebandyklubb lyckas den unga talangen kombinera spel i två olika idrotter på elitnivå. En utmaning vissa dagar, då energin kan tryta, men glädjen att få utöva båda idrotterna trumfar det de allra flesta gångerna.

– Det funkar bra, jag missar någon match här och där både i hockeyn och innebandyn. Kontakten mellan mig och tränarna, samt mellan tränarna i HV71 och JIK, funkar väldigt bra och det är en förutsättning för att det ska fungera. Jag tycker båda sporterna är så otroligt roliga och då blir det lättare att orka med de dagarna man är lite extra trött. Med tiden har jag blivit bättre på att ta vara på och återhämta mig på de lediga dagarna.

– Från ishockeyn tar jag med mig det fysiska spelet in i innebandyn, och tvärtom, så drar jag nytta av det tekniska spelet från innebandyn ut på ishockeyplanen.

Ikväll väntar Linköping på hemmaplan. En viktig match i jakten på tredjeplatsen där HV71 i dagsläget placerar sig på en fjärdeplats i tabellen, fyra poäng efter Linköping på tredjeplatsen. Matchen blir det fjärde och sista mötet mellan lagen denna säsong där HV71 vunnit två av tre tidigare möten.

– Just nu lägger vi mycket fokus på vårt försvarsspel och det tror jag tränarna kommer fortsätta att trycka på. Vi har ändrat lite i försvarsspelet och då är det viktigt att vi har en gemensam bild av hur vi ska agera utifrån dom nya riktlinjerna. Anfallsspelet tränade vi en del på under OS-breaket, så där har vi också lite nya idéer som vi ska jobba vidare med.

Matchpusslet är idag inte fastställt för resten av veckan.

– Jag vet att det blir match med HV71 ikväll mot Linköping. Helgens matcher mot Luleå på bortaplan är inte bestämt ännu, avslutar Mira Markström, med ett skratt.