Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 14 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Måndag Mån 25 April Apr
Onsdag Ons 27 April Apr
Fredag Fre 29 April Apr
Söndag Sön 1 Maj Maj
Onsdag Ons 4 Maj Maj
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Hemma
SDE
SDE
Borta
HV71
HV71

Joakim Engström inför återstarten av SDHL

5 januari 2022 12:06
Inför

När laget reser till Stockholm för match mot SDE imorgon blir det första matchen på det nya året. ”Det ska bli roligt, tjejerna ser riktigt taggade ut”, säger Joakim Engström, huvudtränare HV71.


Från början var det tänkt att laget skulle spela mot AIK ikväll men efter smittspridning i motståndarlaget fick laget lägga om planerna och lägga allt fokus på match mot SDE.

– Tror faktiskt man har blivit van vid det här. Nu har det egentligen varit så mycket frågetecken, fokus är på matchen imorgon och jag tycker tjejerna har flyttat fokus snabbt och bra. Det finns en vana och en acceptans till det rådande läget.

Senast laget spelade match var den 12 december när de besegrade Luleå på hemmaplan med 4-2. När laget gick på julledigt satte de punkt för höstsäsongen och gjorde det med en fjärdeplacering i tabellen.

– Vi har väl blandat och gett lite under hösten. Första sju omgångarna var väl lite si så där, men det visste vi också då vi under den perioden tränade väldigt hårt. Ett par poängtapp hade vi nog räknat med, men efter det växlade vi och har blivit bättre och bättre. Några enstaka plumpar i protokollet har vi självklart haft, men de har inte bildat något mönster, vi är överlag nöjda.

Till matchen kommer laget väl förberedda. Under förra veckan tränade laget hårt och varvade isträning med fysträning.

– Över jul fick laget 10 dagar ledigt och tränade på egen hand. Sen samlades vi igen i mellandagarna och körde fyra dagar med ruggigt tuffa pass både på isen och i gymmet. Sista ispasset gjorde vi på nyårsafton, vilade kropparna över helgen och samlades igen i måndags. Denna vecka har det varit ganska lätta träningar med fokus på vårt passningsspel.

I truppen är samtliga spelare hela och friska. En back från Troja Ljungby lånas också in denna veckan.

– Alla spelare är tillgängliga förutom Savine Wielenga som återhämtar sig från sitt benbrott tidigare under säsongen. Under denna vecka lånar vi in Nathalie Carlsson Mattila från Troja Ljungby. En stor defensiv back som är rejäl och spelar enkelt. Det ska bli spännande att se henne.