Hemma
HV71
HV71
Borta
Göteborg
GHC

Joakim Engström inför matchen mot Göteborg

1 oktober 2021 14:15
SDHL

En viktig match väntar för HV71 när de imorgon tar emot Göteborg i Husqvarna Garden. Laget kommer från två förluster och vill hitta tillbaka till vinnarspåret igen. ”Spelar vi som vi gjorde mot Luleå senast i vårt fem mot fem-spel så vinner vi matchen”, säger Joakim Engström, tränare i HV71.


Under förra helgen HV71 två matcher och noll inspelade poäng. I första matchen blev det förlust mot Modo med 6-3 efter några sämre minuter i slutet av andra perioden där laget släppte in tre raka mål. Dagen efter bjöds publiken på en underhållande match mot Luleå, som hade ett 6-2 överläge i matchen men där HV71 kämpade tillbaka och var nära att få in en kvittering i slutminuterna.

– Det var ett besviket gäng efter matchen mot Modo, vi ger bort ett par mål till dom där vi släpper in dom för lätt och slarvar. Resultatet är inte orättvist, de misstagen vi gör får inte ske på den här nivån. Det har vi pratat om.

– I matchen mot Luleå släpper vi även till några mål för mycket. Men det är inte samma misstag som i matchen mot Modo. Jag gillar lagets insats i den matchen, vi gör en väldigt bra match fem mot fem, men förlorar på att vi spelar för mycket boxplay där Luleå var effektiva. Förlusten var tråkig men spelmässigt är det definitivt en match att bygga vidare från.

I de första sju matcherna har laget släppt in 29 mål varav 12 insläppta förra helgen.

– Det är inte något vi pratat om med gruppen som helhet. De målen vi släppt till har helt enkelt bara varit för enkla, dessutom har vi två målvakter som just nu får slåss om istiden.

Lagets fokus ligger just nu på matchen mot Göteborg imorgon.

– Känslan är god, vi har startat de sista matcherna bra och sen ska vi bygga vidare från det. Vi har förberett oss under veckan med videoklipp från matchen mot Luleå där vi, i majoritet, gjorde fler bra saker än dåliga. Sen är Göteborg svårspelade, på så vis att de är oberäkneliga, de kämpar och sliter har potential för att göra bra ishockeymatcher.

Lagkaptenen Hanna Olsson spelade 60 min i senaste matchen mot Luleå och planen är nu att gå för fullt framöver.

– Hanna är hur duktig som helst. Det är häftigt att se henne spela, hon är väldigt skicklig och mogen i sitt spel. Hon gör definitivt skillnad. Hon kommer spela hela matchen mot Göteborg imorgon, avslutar tränaren Joakim Engström.