Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr
Tisdag Tis 6 April Apr
Fredag Fre 9 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
HV71
HV71

Engström inför semifinal 3

10 mars 2021 14:10
SDHL

Ikväll spelar HV71 den tredje semifinalen mot Brynäs. Laget ligger under med 2-0 i matcher och behöver vinna för att hålla serien vid liv. Joakim Engström är tydlig i sitt budskap inför kvällen: "Vi ska vara aggressiva och sätta hård press på Brynäs i varje situation"


Under måndagskvällen förlorade HV71 match 2 i semifinalserien mot Brynäs med 3-2. Trots den knappa förlusten så är det inte mycket tränare Joakim Engström, tycker att sitt lag kunde gjort annorlunda.

– Vi har egentligen inte analyserat den matchen så mycket, fokus har istället varit på att titta framåt. Det som har varit kan vi inte göra någonting åt, däremot kan vi påverka det som komma skall. Vi är på det stora hela väldigt nöjda med de första två första semifinalmatcherna, det är små marginaler och tyvärr har de vägt över till Brynäs fördel såhär långt.

När HV71 senare ikväll beträder isen i Monitor ERP Arena gör det med glasklara förutsättningar. Det är vinna eller försvinna som gäller.

– Ikväll ska vi komma ut till matchen och bara älska stunden och läget som är. Är man rädd så ska man inte spela. Vi kommer spela dom som har mod och vill kliva fram. Har när jag spelade hockey varit med på resor där vi vänt slutspelsserier, så det är absolut ingen omöjlighet att vända på denna. Det hade varit en sak om vi varit utspelade i de två första matcherna, men så har det inte varit, det har varit jämt och vi har haft övertag i långa perioder under matcherna. Vi ska vara aggressiva och kliva ut på dom hårt, inte backa hem nån gång.

Spelmässigt så kommer inte laget göra några förändringar i matchplanen.

– Matchplanen vi har haft i de två första matcherna är vi trygga med. Det kommer istället bli mer situationsanpassat under matchen om det händer nånting. Som läget är just nu så är det inte matchplanen som vinner matchen åt oss, det är istället utförandet. Vårt jobb i ledarstaben blir att ge våra spelare så goda förutsättningar som möjligt för ett bra utförande.