Tisdag Tis 26 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Måndag Mån 8 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Onsdag Ons 17 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Söndag Sön 21 Februari Feb
Idag 25 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Måndag Mån 15 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Hemma
HV71
HV71
Borta
Djurgården
DIF

Joakim Engström inför kvällens match mot Djurgården

17 februari 2021 11:18
SDHL

Med fyra matcher kvar av grundserien är nu HV71 inne i slutspurten inför det kommande slutspelet. Innan veckan är slut kommer laget att ha avverkat tre matcher och ett tufft program av matchande får sin start ikväll när Djurgården besöker Husqvarna Garden.


Nära tre veckor har passerat sedan laget senast spelade match. Ett uppehåll som både var planerat, landslagsuppehåll, men även ofrivilligt då laget under en dryg vecka fick stänga ner på grund av smittspridning.

– Vi fick först sätta oss själva i karantän under vecka på grund av att vi fick covidfall i gruppen. När vi sen väl kom tillbaka till träning så tycker jag vi kört på bra. Under förra veckan tränade vi dubbla pass, måndag-torsdag, där belastningen var relativt hög. Spelarna fick sedan ledigt under helgen som var och så körde vi ett komma-igång-pass i måndags. Igår tryckte vi på bra under 45 minuter för att komma upp i matchtempo och jag tror vill tro att vi är väl förberedda inför matchen ikväll.

När HV71 ikväll möter Djurgården kan laget säkra tredjeplatsen i årets grundserie. Motståndet, Djurgården, är det enda laget som fortfarande har chansen att gå om, men vinner HV71, med minst två poäng, så är tredjeplatsen klar. Hemmalaget kommer gå in som favoriter, dels på grund av en högre tabellplacering men även att de leder i inbördes möten med 2-1 denna säsong.

– Med det uppehållet vi har haft så känns det som det var ett bra tag sedan vi senast spelade match. Ett resultat av det är väl att det är lite svårt att säga exakt vart vi står någonstans. Djurgården var i spel i helgen och är redan i matchtempo så det kommer bli en tuff utmaning för oss. Just tabelläget har vi pratat om i laget och det är viktigt för oss att behålla tredjeplatsen, dels ligger det i prestige i det, men det ger också en hemmafördel i kvartsfinalen.

Läget i laget?

– Förutom våra långtidsskadade spelare så är alla tillgängliga förutom Danielle Stone. Hon har haft strul med visum men spelar igen i helgen. Hilda Svensson är heller inte med i truppen ikväll, hon kommer vara med i matcher där vi ser att det finns hög chans för henne att få istid.