Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 14 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Måndag Mån 25 April Apr
Onsdag Ons 27 April Apr
Fredag Fre 29 April Apr
Söndag Sön 1 Maj Maj
Onsdag Ons 4 Maj Maj
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Hemma
Göteborg
GHC
Borta
HV71
HV71

Engström med det senaste inför matchen mot Göteborg

15 januari 2021 12:57
SDHL

På lördag avslutar HV71 en period av tufft matchande när de reser till Angered Arena för match mot Göteborg. ”De har haft en bra trend på slutet och det gäller verkligen att vi är med”, säger huvudtränaren i HV71, Joakim Engström.


I matchen mot Linköping under onsdagskvällen fick HV71 en bra start på matchen när de i första perioden gick ifrån till en 2-0 ledning. Laget såg länge ut att ta en trepoängare men ett vilt kämpande Linköping fick in en kvitteringspuck med mindre än tre minuter kvar av matchen. En anfallsglad och underhållande ishockeymatch gick till förlängning och där kunde Kennedy Marchment sätta segermålet, 3-2, till HV71.

– Vi får en bra start i matchen och den 2-0 ledning vi har efter första perioden tycker jag är rättvis. Linköping tog mycket utvisningar i den perioden och det gav oss momentum. I andra perioden kommer Linköping ut som ett nytt lag och vi visste att vi behövde se upp med deras kontringsspel. Vi fick några längre byten emot oss där vi inte lyckas reda ut vem som skulle ta vem, när de sedan gör 2-1 var inte så förvånande för det hängde i luften. Samtidigt känns det onödigt att det får ske med tanke på den fina starten på matchen som vi hade. Slutperioden är jämn och de lyckas få in en kvitteringspuck med minuter kvar av matchen. I förlängningsspelet straffar sig deras utvisningar när vi gör mål i spel 4-3.

Imorgon väntar Göteborg på bortaplan. Motståndet från västkusten har haft en tung säsong och placerar sig på en sistaplats i tabellen. Senaste matchen, i söndags, skakade de dock topplaget Luleå som kom undan med en 3-2 seger.

– Göteborg har spelat bättre efter juluppehållet och fått med sig några segrar. De har haft en bra trend och i deras senaste match mot Luleå förlorar de bara med uddamålet och det får de säkert energi av. De känner att de kan rucka på de lite större klubbarna. För vår del gäller det att vara med, vi kommer själva, vara våra egna största motståndare. Matchbilden i sig är svår att sia om, de har haft det tungt under hösten men har spelat bättre på slutet. Men får jag gissa, så kommer vi äga mycket puck och vara det drivande laget.

Idag gjorde laget klart med den amerikanska backen Olivia Zafuto. En välkommen förstärkning till laget enligt tränare Engström.

– Vi har sen upptakten på säsongen, där vi fick några tunga skador, letat efter förstärkningar. Det är en förstärkning som vi är glada över att äntligen vara i hamn. Olivia är en kraftfull spelare, hon har en fysik i sitt spel som jag ibland kan sakna i laget. Vi har ett tekniskt och skickligt lag men med Olivias intåg hoppas jag att hon kan tillföra ytterligare en dimensioner till laget. Hon spelar typiskt nordamerikanskt - är fysisk, spelar rakt på mål och tar snabba avslut.

Läget i laget?

– Laget kommer på ett så när se ut som i den senaste matchen mot Linköping. Vi kommer även låna in forwarden Hilda Svensson för resten av säsongen. Hilda tillhör Växjö, men har varit utlånad till Troja Ljungby då Växjö Lakers inte har något damlag. Med tanke på läget, där varken Växjö Lakers eller Troja Ljungby just nu inte har någon verksamhet så var det ett bra alternativ för henne att komma och spela med oss. Hilda kommer vara med i truppen mot Göteborg imorgon.