Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Måndag Mån 8 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Onsdag Ons 17 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Söndag Sön 21 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Måndag Mån 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Måndag Mån 15 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Hemma
HV71
HV71
Borta
Linköping
LHC

Engström inför Linköping HC: ”Vi behöver se upp med deras omställningsspel”

13 januari 2021 10:13
SDHL

Bara en vecka har gått har sedan de senaste spelade mot varandra. Det mötet slutade med en 5-2 seger för HV71, ikväll är det återigen dags, matchen är också det fjärde och sista mötet mellan lagen i grundserien.


Det är just nu tät på given vad gäller matcher för HV71. I slutet av förra veckan reste de till Örnsköldsvik för ett dubbelmöte mot Modo under helgen. En vinst och en förlust reste de hem med och tränare Engström var inte nöjd med lagets spel i egen zon.

– Första matchen blir vi hårt pressade i egen zon, de forecheckade hårt och den 2-0 ledning vi hade efter första perioden kanske inte riktigt var rättvis. Efter första perioden tycker jag vi får igång vårt spel bättre och tar bättre beslut med pucken och vinner tillslut den matchen (1-3).

– Matchen dagen efter så tycker jag vi brister i utförandet. Vi kikade på detaljer i spelet från matchen dagen innan som vi behövde se upp med men vi lyckades inte översätta det i handling. Det har varit mycket matcher nu på slutet och det kan bli så ibland, den där skärpan fanns inte riktigt där och då förlorar man hockeymatcher (6-3).

Helgens matcher var en bra läropeng för laget och fokus ikväll kommer ligga på att spela ett bättre försvarsspel.

– Dels så vill ha en bättre skärpa i egen zon jämfört med matchen i söndags. Vi ska vara resoluta med puck, spela fysiskt och ta ansvar för sin yta på isen. Sen är det en annan typ av match ikväll, Linköping är ett kontringslag, de pressar inte lika hårt som Modo, men är livsfarliga när de lyckas med sina snabba omställningar. Det är något vi behöver se upp med, vi mötte upp det bra under förra veckans match och jag hoppas på att vi kan göra det samma idag igen.

Hur formerar du laget?
– Mira Markström var inte med i matcherna mot Modo på grund av sjukdom. Elin Svensson går därför tillbaka och spelar forward. I övrigt så är alla friska och krya förutom våra långtidsskadade.