Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Söndag Sön 3 Januari Jan
Måndag Mån 4 Januari Jan
Onsdag Ons 6 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Söndag Sön 10 Januari Jan
Onsdag Ons 13 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Söndag Sön 7 Februari Feb
Måndag Mån 8 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Hemma
AIK
AIK
Borta
HV71
HV71

Riikka Sallinen inför första matcherna på det nya året

1 januari 2021 18:26
SDHL

Vi har nu vinkat av 2020 och och HV71 Dam välkomnar det nya året med att åka till Stockholm för matcher mot AIK och SDE. Två tuffa matcher där assisterande tränaren Riikka Sallinen hoppas på att det fina målskyttet från senaste matchen mot Leksand fortfarande sitter i.


Som förberedelse för matcherna i helgen tränade laget på is under eftermiddagen på nyårsdagen. Assisterande tränaren Riikka Sallinen var i vanlig ordning glad över att vara på is.

– Det känns bra att vara på is, egentligen känns det som vilken dag som helst, varje dag som man får träna på är en bra dag. Vi körde även ett pass under förmiddagen igår (nyårsafton) som var rätt tufft, så idag var det ett lättare pass för att hitta en skön känsla inför helgen.

Matcherna mot AIK och SDE under helgen blir lagets sista resa till Stockholm under grundserien. Ett sista möte väntar i Jönköping i början av februari. Mot AIK är det denna säsongen lika i vinstkolumnen och mot SDE har laget två segrar. Tre av fyra matcher mot de båda lagen har dock slutat med uddamålsresultat så en tuff helg väntar.

– Vi har i ledarstaben kikat på en hel del video om hur de spelar. Mot både AIK och SDE har vi haft svårt med att göra mål, de spelar på ett liknande sätt. De ställer upp med mycket folk framför sitt eget mål och jobbar för att ta bort chanser i slottet. Vår utmaning blir att bryta igenom den muren och komma till farliga målchanser, säger Riikka Sallinen.

Just målskyttet är något Riikka Sallinen jobbar med kontinuerligt och speciellt på forwardssidan.

– I senaste matchen Leksand (9-0) lossnade det lite, extra kul var att det var flera olika målskyttar. Förstakedjan har under hela säsongen var effektiv men nu var det också andra som kom med i målprotokollet. Jag hoppas att det kan hålla i sig i matcherna framöver och vi kan sprida målskyttet på fler spelare, avslutar Riikka Sallinen .