Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Söndag Sön 3 Januari Jan
Måndag Mån 4 Januari Jan
Onsdag Ons 6 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Söndag Sön 10 Januari Jan
Onsdag Ons 13 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Söndag Sön 7 Februari Feb
Måndag Mån 8 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Hemma
HV71
HV71
Borta
Brynäs
BIF

Huvudtränare Joakim Engström inför mellandagsmatcherna mot Brynäs och Leksand

25 december 2020 15:50
SDHL

Två veckor har passerat sen lagets senaste match mot Djurgården som slutade med seger 3-1. Under annandagen är det återstart i SDHL när HV71 tar emot Brynäs på hemmaplan i Husqvarna Garden. "Det ska bli kul att köra igång igen, självförtroendet i gruppen är bra", säger Joakim Engström.


När HV71 imorgon tar emot Brynäs på hemmaplan har det gått två veckor sen laget senast spelade match. Laget vann senast mot Djurgården med 3-1 på bortaplan, en match som var till tränare Engströms belåtenhet.

– Det var en jättebra match från oss totalt sett, de 3–4 första bytena är lite skakiga, men efter det trycker vi på gasen och kommer upp på en riktigt bra nivå. Vi fick in 2–0 turligt, men någonstans kändes det som det låg ett mål i luften för oss under hela matchen. Försvarsspelet var vi extra nöjda med, i laget är vi okej med att de ligger på utsidan i egen zon, de kom aldrig riktigt till och fick de där heta målchanserna.

Efter matchen mot Djurgården väntade ett två veckor långt speluppehåll men någon vila har det dock inte varit tal om.

– Vi hade ett flertal spelare som åkte iväg på träningsläger med landslaget. De spelarna som var hemma i Jönköping har vi drillat hårt. Fokus har legat på detaljer i försvars- och anfallsspelet. Små detaljer man inte riktigt får tid att träna på i den omfattningen när man har hela gruppen på plats, istället förbereder man sig för matcher i närtid. Hoppas på att vi kan ta med några av detaljerna vi gnuggat på till matcherna här i helgen.

Har du hört något om hur det har gått för de spelarna som var iväg med landslaget?

– Pratade med förbundskaptenen Ulf Lundberg precis efter lägret var slut och han var nöjd med alla HV-spelare. Förbundskaptenen pratar om HV-spelare i termer som ledande spelare, att de tar ansvar och driver på. Det är roligt att höra och något vi som förening ska vara stolta över.

Imorgon möter laget Brynäs som placerar sig på en andra plats i tabellen. HV71 har denna säsong en vinst och en förlust mot samma motstånd och i senaste mötet vann laget med 6-1 efter att Sanni Hakala gjort tre mål i sin comeback från ett längre skadeuppehåll.

– Har höga förväntningar både på vår egen prestation och på matchen som helhet. Brynäs kommer in matchen imorgon med två raka förluster och är säkerligen desperata med en hög dos av revansch. Tror dom kommer att försöka komma ut flygande och det är något vi får se upp med.

Dagen efter väntar Leksand, ett tabellmässigt sämre motstånd.

– Det brukar bli en annan karaktär på dom matcherna om man sätter det i relation till exempelvis matchen dagen innan mot Brynäs. Vi brukar vara det spelförande laget och det kan ibland vara en utmaning i sig. Men samtidigt så förväntar jag mig inget annat av mina spelare än att de ska kunna hantera det. De ska vara fokuserade och kraven är höga.

Läget i laget?
– Alla som var tillgängliga i senast matchen mot Djurgården är även aktuella i helgen. Vi kommer eventuella skruva lite på vår laguppställning men det är något vi tar beslut om matchdag.