Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Måndag Mån 8 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Onsdag Ons 17 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Söndag Sön 21 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Idag 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Måndag Mån 15 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
HV71
HV71

Joakim Engström inför Djurgården

11 december 2020 11:59
SDHL

Det blev noll poäng i första matchen denna veckan för HV71 Dam när de förlorade mot Linköping under onsdagskvällen med 2-1. Imorgon väntar en ny utmaning när laget åker till Stockholm för match mot Djurgården. ”Målskyttet kommer att vara i fokus, där vill vi bli bättre”, säger Joakim Engström, tränare i HV71.


Trots ett massivt övertag i skottstatistiken (41-21) så förlorade HV71 senaste matchen mot Linköping med 2-1. Överlag så var tränare Engström nöjd med matchen men ineffektivitet i målskyttet kom att bli avgörande.

– Vi hade väldigt svårt att få in puckarna i den matchen, vi skapade lägen framåt men då var vi tyvärr inte tillräckligt skarpa. Tittar man på de två mål som vi får emot oss tycker jag det sker på ett för enkelt sätt men vi ska ändå kunna vinna en sådan match. Den stora skillnaden är deras målvakt som spikar igen, men mycket mer hade dom inte. De får två lägen och gör två mål sen spikar Alba igen och efter det får vi inte in några puckar framåt.

Just effektiviteten har laget haft det motigt med under en kortare period och inte bara i senaste matchen mot Linköping. Ett strukturellt problem upplever inte Engström att det är, snarare en naturlig del av en säsong.

– Upplevde att vi hade lite samma problem i början av säsongen men sen fick vi islossning i slutet av oktober när vi gjorde 10 mål mot Göteborg. Efter den matchen så lossnade det men det räcker egentligen med att ett par av våra målskyttar, samtidigt, har lite gnissel i maskineriet och då påverkar det såklart. Där nånstans känner jag att vi är just nu och våra vanligtvis vassa målskyttar har det just nu lite motigt. Det är egentligen inget konstigt utan det är bara att jobba vidare och så släpper det till slut.

En anblick mot tabellen visar att Djurgården placerar sig på en tredje plats med sina 40 poäng. Motståndet HV71 är två placeringar under med 37 poäng, dock med två matcher mindre spelade. Alla matcher viktiga men om man bara tittar på tabelläget så är den extra viktig.

– Det kommer vara som vanligt när man möter Djurgården, de sliter väldigt hårt och kämpar. Nån tydlig struktur i deras spel upplever jag inte att dom har, därför är de svåra att läsa, deras stora fokus verkar istället vara att arbeta hårt. Det tar dom oftast långt och går bra mot topplag och det ska vi vara väl medvetna om när vi går in i morgondagens match. I laget kommer vi prata om målskyttet och vad för typ avslut vi tar, vi är nere på detaljnivå och tittar just nu.