Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Söndag Sön 3 Januari Jan
Måndag Mån 4 Januari Jan
Onsdag Ons 6 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Söndag Sön 10 Januari Jan
Onsdag Ons 13 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Söndag Sön 7 Februari Feb
Måndag Mån 8 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Hemma
Linköping
LHC
Borta
HV71
HV71

Joakim Engström inför Linköping: "Vi behöver överlista seriens bästa målvakt"

9 december 2020 10:20
SDHL

I eftermiddag sätter sig laget på bussen för en kortare resa till Linköping. Matchen ikväll blir lagets andra möte i SDHL denna säsong, den senaste matchen vann HV71 med 2-0.


Efter ett speluppehåll på åtta dagar så är det återigen dags för match. Senaste matchen spelade HV71 mot Modo, en match som de vann med 3–2 efter förlängning. Under speluppehållet har laget hämtat ny kraft inför de två sista matcherna innan juluppehållet.

– Efter matchen mot Modo tog vi lite ledigt i några dagar för att hämta ny energi. Upplevde att vi behövde några dagar borta från vardagen med träning och matcher för att hämta ny energi. Sen hade vi återsamling i början av denna vecka och startade med ett längre lagmöte. Vi pratade igenom saker som varit och tog avstamp inför det som komma skall, säger Joakim Engström.

Matchen mot Linköping imorgon blir lagens andra i ordningen denna säsong. Senast matchen i slutet av september gick HV71 segrande ur efter att ha vunnit en tuff och tät match med 2-0. Med det geografiska korta avståndet mellan de två städerna så har det på herrsidan byggts upp en derbykänsla, tränare Engström upplever inte att det riktigt har byggts upp den känslan på damsidan.

– Till min besvikelse så tycker jag inte riktigt den derbykänslan finns, men jag hoppas att vi kan väcka den till liv. Spelmässigt så är Linköping det laget som släpper till mest skott emot sig i ligan men de har samtidigt, upplever jag, den bästa målvakten (Stephanie Neatby) i ligan. Kan vi överlista Neatby och rada upp kvalitetschanser så tror jag att vi kommer ta hem tre poäng. Vi har en plan i laget för hur vi ska komma till de kvalitativa avsluten och även när vi faktiskt tar dom.

Hur formerar du laget imorgon?

– Vi är inte riktigt klara med hur vi formerar laget. Men som det ser ut nu så kommer vi spela på tre femmor. Eventuellt gör vi några mindre förändringar i lineupen om man jämför med senaste matchen mot Modo, avslutar tränare Joakim Engström.