Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Idag 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Söndag Sön 15 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Hemma
HV71
HV71
Borta
Göteborg
GHC

Joakim Engström inför tredje omgången av SDHL

18 september 2020 11:12
SDHL

Den tredje omgången av SDHL spelas imorgon lördag när HV71 Dam möter Göteborg på hemmaplan. HV71 som inkasserade tre poäng under förra helgens matcher där det blev förlust i premiärmatchen mot Luleå men redan dygnet senare vann laget mot Modo. Imorgon väntar ny utmaning mot ett Göteborg som laget hade idel vinster mot under förra säsongen. ”Vi går in som favoriter i matchen men vi kan definitivt inte ta lätt på uppgiften”, Joakim Engström, huvudtränare HV71.


Några dagar har gått sedan HV71 satte igång SDHL-säsongen 2020-2021. Med några dagars distans är tränare Joakim Engström nöjd med premiärhelgen.

– Det var en bra helg med omständigheterna och alla skador vi har. Vi gör en bra första period mot Luleå och med i bakhuvudet att vi har många skador så tycker jag vi gör en bra prestation trots alls, sen är inte 0-4 orättvist på nått sätt. Luleå var bättre än oss den matchen. Inför matchen mot Modo dagen efter gick vi igenom några saker som vi ville förbättra och det tycker jag vi rättar till bra. Men summa summarum så var det en förväntad start.

Laget har som förberedelse till matchen mot Göteborg genomfört fyra ispass och gnuggat på detaljer som laget kan göra bättre med premiärhelgen i beaktning.

– Just hur vi forecheckar och backcheckar har vi tittat extra på. Två saker som inte går att underskatta oavsett vilket lag man möter. Gör man inte dom så blir man straffad. Det är något vi kommer ha en extra koll på i matchen mot Göteborg.

Under förra säsongen spelade laget bra mot Göteborg och vann samtliga fyra matcher i grundserien med övertygande resultat.

– På pappret tycker jag de har ett bättre lag än förra säsongen och har fått behålla många spelare. I försvaret har dom en skicklig back i Emma Keenan och framåt så har de Anna Borgfeldt. Sen har de värvat två duktiga spelare från Luleå. Vi går in som favoriter i matchen men vi kan definitivt inte ta lätt på uppgiften.

Redan innan premiärhelgen så var laget skadeskjutet och på det drabbades även av en ny skada på forwarden Julia Tylke.

– Vi fick besked att Julia Tylke blir borta en längre tid då hennes främre korsband är av. Väldigt tråkigt för Julia och en förlust för laget då vi tappar en bra person och en toppspelare på isen. Laget har drabbats av några tråkiga skador här i upptakten men vi tittar aktivt efter alternativ.

Matchstart 16:00
Se matchen på CMore Play