Hemma
HV71
HV71
Borta
Leksand
LIF

Engström inför kvartsfinal 2

21 februari 2020 10:45
| SDHL

Under onsdagskvällen drog slutspelet igång och HV71 som gått som tåget i grundserien och gjorde heller ingen besviken i första slutspelsmatchen. Leksand besegrades med klara 9-1 och med det resultatet kan HV71 gå vidare redan till semifinal om de vinner kvartsfinal 2 imorgon kväll.


HV71 åkte upp till första kvartsfinalen med en fantastisk grundserieomgång i ryggen. Självförtroendet var på topp men som alla idrottsintresserade vet så kan mycket hända när det vankas slutspel. Leksand skulle dock inte visa sig vara några problem då laget stog för en helgjuten insats från första nedsläpp.

– Det var den starten vi ville ha, vi pratade innan matchen att vi inte skulle vänta på något, utan sätta full gas direkt. Anfallsspelet funkade bra där både Riikka och jag är liberala i vårt förhållningssätt kring hur vi vill laget ska uppträda i anfallszon. Regler finns, men generellt ska de känna friheten att spela ett kreativt spel. Det är upp till spelarna själva att bedöma och det gjorde de bra igår. Michelle Löwenhielm är ett exempel som hade flertalet fina aktioner under matchen, säger Joakim Enström, huvudtränare HV71 Dam.

De tidigare fyra mötena i grundserien mellan lagen slutade samtliga med HV-seger. Resultatmässigt har inte siffrorna stuckit iväg som det gjorde i första kvartsfinalen men Joakim Engström ser ända förbättringsområden i sitt lags spel.

– Det är lite småsaker, specifikt när man möter Leksand, inga stora grejer. Upplevde nånstans att vi gav bort lite onödiga chanser till Leksand. Det är något vi ska försöka slipa bort till returen. Vi försöker hela tiden bli bättre och titta på vår prestation oavsett vad resultatet blev.

Hur kommer laget förbereda sig för kvartsfinal 2?
Vi var hemma vid fyra natten till torsdag så det var en valfri träning under torsdagkvällen. I eftermiddag tränar vi på som vanligt och så har vi en lättare pre-game skate på lördagmorgon.

Läget i laget?
Samma som sist. Fortfarande osäkert om Hanna Olsson och Kennedy Marchment kommer till spel.

Har du inte bokat biljett till kvartsfinal 2, lördag 19:00 i Kinnarps Arena, så kan du göra det här.