Hemma
HV71
HV71
Borta
Brynäs
BIF

Sanni Hakala inför Brynäs och Leksand

18 oktober 2019 14:02
SDHL - INFÖR

HV71 Dam placerar sig i toppen av SDHL-tabellen och en tuff helg väntar med matcher mot Brynäs och Leksand på hemmaplan. HV-forwarden Sanni Hakala leder interna målligan i HV71 och gjorde ett spektakulärt mål mot Göteborg förra helgen. Länk till målet hittar ni i artikeln.


Sanni Hakala går nu in på sin fjärde säsong i HV-dressen och har varje säsong stått för en stadig leverans vad gäller poäng. Denna säsongen har också öppnats starkt med 11 poäng på de tio inledande matcherna fördelat på åtta mål och tre assist. Med åtta mål delar hon ledningen i den interna målligan med forwardskollegan Kennedy Marchment.

– Vi har startat säsongen bra, vi är på första plats i tabellen och har kommit en bra bit som lag. Vårt spel tycker jag utvecklas och blir bättre och bättre för varje dag, det är några nya spelare i laget och det tar alltid lite tid att få kemi i kedjorna. För mig personligen har det rullat på bra, jag fick en bra start och fick in några mål. Samtidigt känner jag att jag hade kunnat göra ännu fler, jag har bränt mycket lägen men jag hoppas att det blir några fler framöver, säger Sanni Hakala.

Nu väntar en tidig seriefinal mot Brynäs
– Brynäs genomgick, lite som vi, också stora förändringar inför denna säsongen och jag är exalterad över att gå upp mot dom imorgon. Det kommer bli en tuff match och vi behöver vara förbereda, de har många individuellt skickliga spelare. Vi kommer behöva ha ett extra öga på dom och se till att de får så lite tid med pucken som möjligt. De är speciellt skickliga på forwardssidan.

– För oss som lag blir det viktigt att vi har koll på deras offensiv och sätter våra egna målchanser. Förra helgen när vi spelade mot Göteborg hade vi flertalet heta målchanser som vi måste ta vara på bättre.

På söndag kommer Leksand på besök, som haft en tung säsongsinledning och kommer säkerligen kriga för varje millimeter på isen
– Vi började SDHL-säsongen med dubbla möten mot Leksand och då blev det vinst. Jag har inte kollat så mycket på dom på slutet men det är alltid tuffa matcher i denna ligan. Viktigt att vi är ödmjuka och inte tänker på att de är sist i tabellen.

I sista matchen mot Göteborg förra helgen gjorde Sanni ett väldigt spektakulärt mål som blivit en liten viral succé. Hon lobbade först pucken över en motståndarback och kom sedan fri mot Göteborsmålvakten som elegant blev lurad med en backhand mellan benen.

– Jag såg att Sidney fick pucken och ropade på henne, pucken kom studsande i mitten så jag vinklade upp bladet och pucken lyckades studsa över backen. Det var tur att jag inte mötte en längre back, då hade hon plockat ner den. Det målet var nog det snyggaste jag gjort hittills.

Se målet HÄR

Kom och stötta HV71 Dam under helgens matcher:
Lördag - HV71 vs Brynäs 17:00, Kinnarps Arena
Söndag - HV71 vs Leksand 15:30, Kinnarps Arena

Följ HV71 Dam på sociala medier:
Instagram: hv71dam
Twitter: hv71damlag