Söndag Sön 27 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Söndag Sön 3 Januari Jan
Måndag Mån 4 Januari Jan
Onsdag Ons 6 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Söndag Sön 10 Januari Jan
Onsdag Ons 13 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Idag 16 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Söndag Sön 7 Februari Feb
Måndag Mån 8 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Hemma
HV71
HV71
Borta
Luleå
LHF

Nicklas Rahm inför Luleå-matchen

9 mars 2020 14:00
Inför

På tisdag väntar grundseriens sista match i Kinnarps Arena när seriesegrarna Luleå Hockey gästar. "Luleå är tillsammans med oss ett av de bästa defensiva lagen i ligan", säger Nicklas Rahm inför matchen.


I lördags tog HV71 två viktiga poäng i jakten på en topp 6-placering när Frölunda besegrades med 4–3 efter straffar inför ett fullsatt Scandinavium i Göteborg.

– En fantastisk match med inramningen runt omkring och vikten av poängen. Frölunda var uppiskade till max och kom ut stenhårt. Det visste vi om och hade pratat om innan, hur det skulle hanteras med kvalitén ut ur egen zon utan att bli fast och därifrån ha en kyla i vårt försvarsspel och i Frölundas presspel. Vi skulle då kunna få många ”odd man rush” som vi också fick och vi var nära att få väldigt stora chanser i första. Men vi var inte riktigt där inledningsvis utan tänkte efter någon halvsekund extra innan vi gick. Det blev bättre i andra och tredje och vi kom tillbaka från underläge tre gånger i matchen vilket är väldigt starkt. Att sedan få avsluta med en extrapoäng var fantastiskt skönt.

För andra matchen den här säsongen var det fullt i Scandinavium när HV71 gästade och även denna gång var det många tröjor med blått, gult och vitt på läktaren.

– Vi har ju haft några matcher med många fans på plats och det är ju dom ögonblicken man minns bäst. Jag är väldigt imponerad av uppslutningen. Jag brukar ta en promenad upp mot Heden och Avenyn innan matchen och det går väldigt många med HV-kläder och flaggor och det blir man glad och inspirerad av att se.

HV71 spelade upp sig efter en mindre bra första period och kom tillbaka tre gånger om i matchen, men Nicklas Rahm var inte nöjd med alla delar i spelet:

– Jag var inte så nöjd med hur vi spelade försvarsspel i tredje, vi släppte till lite för många klara chanser. Det blev lite mer ”run and gun-spel”, dom gjorde mål, vi gjorde mål osv. Det var en rolig period för publiken men jag är inte helt nöjd ur tränarsynvikel.

Imorgon tisdag väntar grundseriens sista hemmamatch när redan klara seriesegrarna Luleå Hockey gästar Kinnarps Arena.

– Dom är extremt konsekventa i allt dom gör. Dom har ett stort självförtroende i sitt system och väldigt självklara när de får sina målchanser. Det måste vi hantera på ett bra sätt och få stopp på deras spel. Luleå är tillsammans med oss ett av de bästa defensiva lagen i ligan. Att få tid i anfallszon och skapa heta målchanser blir det viktigaste för oss.

Det skiljer endast tre poäng i tabellen mellan tvåan Skellefteå och femman HV71. Det finns goda chanser att lyfta i tabellen, men man måste fortfarande se upp med ett jagande Frölunda på sjunde plats.

– Först och främst ska vi vinna mot Luleå imorgon, något vi inte gjort denna säsongen. Det blir en nöt att knäcka och jag hoppas vi kommer ut med tre poäng, sen får det andra ge sig självt. Vi kanske får möta Luleå senare i slutspelet och då gäller det att ha en skön känsla mot dom.

Läget i laget inför tisdagens match?

Eric Martinsson och Christian Sandberg var tillbaka på is idag, men laget ser ut att bli ganska likt det i lördags.