Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Fredag Fre 25 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Måndag Mån 28 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Idag 8 December Dec
Fredag Fre 9 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Tisdag Tis 27 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Tisdag Tis 17 Januari Jan
Fredag Fre 20 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
HV71
HV71

Stephan Lundh: "Vi har bättre fart och bättre inställning till attack nu"

30 januari 2020 11:20
Inför

Ikväll väntar säsongens tredje möte med IK Oskarshamn. HV71 har vunnit de båda tidigare matcherna med 3-2 OT (borta) och 7-1 (hemma). Stephan Lundhs är nöjd med spelet i de två senaste matcherna och förväntar sig nu att laget fortsätter på den inslagna vägen: "Det blir en liten form av karaktärsutmaning för vårat lag att nu när vi vunnit två matcher kunna upprepa vårt fina spel".


Efter en rad förlustmatcher har HV71 återigen hittat tillbaka till vinnarspåret. Lördagens bortaseger mot Rögle följdes upp med en målrik 8–4-seger mot Färjestad på tisdagskvällen, en match som huvudtränare Stephan Lundh var belåten med:
– Det var en mycket bra match från vår sida. Framför allt att vi får göra det på hemmaplan, det var ett tag sedan nu. Kul att få göra många mål, även om det är blir närmare handbollssiffror så tycker jag att vi genomför matchen väldigt bra. Vi gör en bra första period som övergår till en väldigt bra andra period. Tredje startar vi tyvärr med fem minuters utvisning och perioden blir lite hackig efter det. Färjestad går med allt dom har och då blir det tyvärr lite mycket byta chanser och inte den mest ordningsamma hockeyn. Men det är kul att ge publiken åtta mål framåt.

Vad som skiljer så markant i spelet nu till skillnad från för en vecka sedan sammanfattar ”Lillis” så här:
– Vi har en bättre fart, en bättre inställning till attack nu. Det blir tyvärr så när man förlorat ett tag att man tvekar en hundradel och det räcker för att en situation ska försvinna och chansen upphör. Det känns rejälare nu. Vi har tränat bra hela tiden och det kan vara så att det var mindre bra för vårt lag med så långa perioder mellan matcherna. Den här förlustraden kändes mer som 15 matcher än fem, bara för att det var så långt mellan matcherna. Jag tror och hoppas att det gynnar oss med det tighta spelschema som kommer efter uppehållet.

Kvällens motståndare Oskarshamn kommer från en 5–3-seger uppe i Skellefteå i lördags där avgörande 4–3 kom med endast 37 sekunder kvar av tredje perioden.
– Oskarshamn är en organiserat bra lag. De har blandat lite men jag såg deras senaste seger uppe i Skellefteå. Dom är helt klart ett bra lag och har gjort en bra första säsong i SHL. Men vi fokuserar inte så mycket på Oskarshamn utan det är vårt eget spel i första hand. Jag är beredd på att det blir en tuff uppgift och det blir en liten form av karaktärsutmaning för vårat lag att nu när vi vunnit två matcher kunna upprepa vårt fina spel. För mig upprepar ett bra lag bra saker och då vinner man också flera matcher i rad, fortsätter Stephan Lundh.

Vad som blir viktigast ikväll svarar ”Lillis” snabbt:
Farten. Dom är bra organiserat, ska vi så att säga bli av med lite motståndare måste vi vända spelet snabbt från egen zon. Det är viktigt att första aktionen från den som hämtar pucken går snabbt och att det då finns fyra spelbara gubbar som vill ha den.

Christoffer Törngren åkte på matchstraff mot Färjestad och missar de tre kommande matcherna och några större förändringar i laget är inte att vänta:
– Christoffer Törngren och Anthony Camara är avstängda. Nils Andersson är fortfarande skadad. Didrik är på väg tillbaka men kommer inte spela ikväll och Lias får vänta ett tag till på sin debut. I övrigt blir det i stort sett samma lag som sist men med någon förändring.