Hemma
HV71
HV71
Borta
Växjö
VLH

Jonas Holmström inför HV71-Växjö

24 oktober 2019 13:27
inför

Ikväll väntar säsongens första möte mellan Smålandsrivalerna HV71 och Växjö Lakers. Jonas Holmström delar med sig av sina tankar inför matchen.


HV71 kommer till kvällens match mot Växjö Lakers från två bortasegrar. I torsdags besegrades Malmö med 4-3 efter straffar och i lördags blev det tre poäng efter 3-1-seger i Örebro, en match Jonas Holmström är extra nöjd med:

– Jag tycker vi kommer upp ganska rejält jämfört med de tidigare matcherna. Där har vi varit ganska passiva och inte kommit upp i vår struktur och framförallt vårt presspel. Vi spelade konsekvent hela matchen och vi är i stort nöjda med insatsen mot Örebro, säger Holmström.

HV71:s spelschema fortsätter med spellediga tisdagar ett tag till, något Holmström ser positivt på ur träningssynpunkt:

– Det blir lite annorlunda upplägg på träningen när det blir lite glesare mellan matcherna. Det är något vi planerat för sedan vi fick spelschemat så det är inga konstigheter. Vi kan träna mer specifikt på vissa delar i spelet, vilket är bra för oss, fortsätter Holmström.

Ikväll väntar tabelltolvan Växjö Lakers och trots tabellplaceringen höjer Holmström ett varningens finger för Smålandsrivalen:

– Vi möter ett lag som rent statistiskt är riktigt, riktigt bra. De har väldigt många punkter, förutom skotteffektivitet och boxplay, där de ligger i topp. De är ett väldigt bra strukturerat lag. De skapar många målchanser så det gäller att vi fortsätter vår stabila defensiv. För vår del blir det en utmaning att skapa målchanser, säger Holmström.

Hur är läget i truppen?
Vi har alla tillgängliga, sen får vi se efter värmningen hur vi formerar laget, avslutar Holmström.